Title of a News Article

Bu Koro ayakta alkışlandı...

Bu Koro ayakta alkışlandı...
banner206

Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen milli irade ve demokrasi nöbetinin 18’inci gecesinde meydanlar yine dolup taştı. Belediyenin tasavvuv korusu ayakta alkışlandı

 

 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan milli irade ve demokrasi nöbeti, 18’inci gecesinde de kentte halkın yoğun katılımıyla devam etti. Rabia Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen programda vakit geçirdi. Seccadeni al gel programıyla alanı dolduranların hep birlikte yatsı namazını eda etmesiyle başlayan program, Kur’an- Kerim tilaveti ve duayla devam etti. Okunan duaya ellerini semaya açan binler, hep birlikte ‘amin’ dedi.

 

Program, 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’ın halka hitabıyla devam etti. Darbe ve askeri kalkışma girişimi ve dini bilgileri aktaran Yılmaz’ı dinleyenler, zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı. Yılmaz’ın ardından ise Haliliye Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu ve Grup Miraç sahne alarak, ilahiler seslendirdi.

 

“BU DARBE MİLLİ İRADEYE VE DEMOKRASİYE YAPILDI”

 

Gecede konuşan Başkan Fevzi Demirkol, darbe girişiminin milli iradeye ve demokrasiye yönelik yapılmak istendiğini vurguladı. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“15 Temmuz akşamı bu FETÖ denilen örgüt ve onun beynelmilel iş birlikçileri Türkiye’de bir darbe teşebbüsünde bulundular. Bu darbe teşebbüsü sadece yönetimin değişmesi için değildi. Bu darbe teşebbüsü bir iç savaş çıkarmaya yönelikti. Bu darbe teşebbüsünün sonunda ülkemizin işgaline yönelikti. Darbe teşebbüsü vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, devletimize, dinimize, bayrağımıza, ezanımıza karşı yapılmış bir girişimdi. Önce bu darbe milli iradeye ve demokrasiye yapıldı.”

 

Öte yandan programa katılanlara yemek, su ve bayrak ile çeşitlik ikramlarda da bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2016, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195