Title of a News Article

Buruk bir bayram yaşıyoruz

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ramazan Bayramı nedeniyle bayram namazını Eyüp Peygamber Makamı Camisinde kıldı ardından namaza gelen yüzlerce kişi ile burada bayramlaştı.

Hüzün ile geride bırakılan 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan bugün yerini bayrama sevincine bıraktı. Ramazan Ayının dopdolu geçtiği Eyyübiye İlçesinde bugün sabah erken saatlerde binlerce kişi bayram namazına akın etti. Bayram namazına gidenlerden biri ise Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci idi. Başkan Ekinci, bayram namazını Eyüp Peygamber makamında yüzlerce kişi ile kıldı. 06:10’da kılınan bayram namazına erken saatlerde giden Başkan Ekinci, burada ilçe halkıyla birlikte Filistin için dualar etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Bayram namazı sonrası Cami imamı ve görevleri ile birlikte ilçe halkıyla kucaklaşıp bayramlaşma sevinci yaşadı. Uzun kuyruğun oluştuğu cami içerisinde bayramlaşma yaklaşık 1 saat sürdü.

Buruk bir bayram yaşıyoruz

Eyüp Peygamber Makamı Camisinde gerçekleşen bayram namazı ve bayramlaşmanın ardından bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,  “bizi Bayrama kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Tabi buruk bir bayram, malumunuz İslam coğrafyasındaki zulüm devam ettiği müddetçe, bizim bayramlarımız buruk olacak. İnşallah bu bayramda, bayram sevinçlerini alacağımız bir bayram olur ve zulüm altındaki tüm İslam coğrafyası zulümden kurtulur. Burada yapılacak olan dualar ise kurtuluşa vesile olur. Güzel bir bayram sabahı insanlarımızla, vatandaşlarımızla beraber Eyüp Peygamber Makamı’nda kalabalık bir şekilde, buradaki hutbede tek gündem maddesi Müslümanların zulüm altında inim inim inlemeleri ve bu tarz ibadetlerle Müslümanların uyanışına vesile olur. İnşallah burada yapılacak dualarla bu tarz sorunlar yaşanmaz. Ben, bundan sonraki süreçte de yeni ramazanları, yeni bayramlar inşallah Rabbimiz hayırlısıyla bizi kavuşturur ve inşallah yapacağımız hizmetlerle de, ilçemize Eyyübiyemize yakışır hizmetler olur. Bizler insanlarımızın duasını almaya devam ederiz inşallah” temennisinde bulundu.

Başkan Ekinci ardından, Harran Kapı Aile Mezarlığına giderek burada hayatını kaybeden yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dualar okudu.

Öte Yandan Harran Kapı ve Bediüzzaman Aile Mezarlığında Eyyübiye Belediyesi tarafından, yakınlarının kabir ziyaretlerine gelen vatandaşlara şeker ve gül suyu ikram edildi. Meclis Üyesi Bilal Tekatlı’nın organize ettiği bu uygulama vatandaşlar tarafından güzel karşılandı. Başkan Ekinci’de şeker ve gül suyunun ikram edildiği Harran Kapı ve Bediüzzaman Aile Mezarlıklarını dolaşarak burada vatandaşların bayramını kutladı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195