Title of a News Article

Çakmaklı'dan anlamı mesaj

Çakmaklı'dan anlamı mesaj
banner206

Şanlıurfa eski Milletvekili İş adamı Muzaffer Çakmaklı, Urfalıların bir asır önce  hiç bir destek almadan yoksulluk içinde fakat yüksek bağımsızlık, kahramanlık ve fedakarlık ruhuyla topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlara karşı tarihte eşi az görülmüş direniş gösterdiğini h halkın milli birlik ve beraberlik içinde memleketi düşmandan temizleyerek, büyük bir zafere imza attığını söyledi.

11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgal kurtuluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Şanlıurfa eski Milletvekili Kanaat önderi ve iş adamı Muzaffer Çakmaklı, mesajında şunları kaydetti 
'Esaret altına alınmak istenen Urfalıların, 11 Nisan’da zincirlerini kırarak elde ettiği büyük zaferin milli mücadelenin şeref sayfalarında İstiklal Madalya ile yerini aldı ve Ülkemizin her köşesinde, milletimizin bağımsızlığı uğruna yazmış olduğu pek çok kahramanlık destanı vardır. Bu destanlar, milletimizin birlik ve beraberliğe verdiği önemin de bir ifadesidir. Tarihin altın sayfaları arasında yerini alan 11 Nisan 1920’deki bu kahramanlık destanı dolayısı ile 34 yıl önce TBMM tarafından kentimizin ismi ‘Şanlı’ unvanı alarak taçlandırılmış, 2016 yılında ise İstiklal Madalyası ile onurlandırılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluş mücadelesi önderlerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anarken tüm Şanlıurfalı vatandaşlarımızın 11 Nisan Kurtuluş Zaferini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195