Title of a News Article

Çanakkale zaferi kutlanıyor...

Çanakkale zaferi kutlanıyor...
banner206

 ve  Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlanıyor..

Tam 104 yıl önce atalarımız 'de tarih yazdı... Çanakkale Savaşı'nda hem karadan hem de denizden yürütülen savaşta büyük bir zafer kazanıldı. Birçok şehit verildi. Şiirler, destanlar yazıldı. Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'de "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum." demişti, bir ulus bu zaferle savaşın seyrini değiştirdi. Şimdi milyonlarca vatansever atalarını şiirler ve sözlerle en güzel şekilde anıyor..

 ve 'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla, Şanlıurfa'da tören düzenlendi. Yeni Şehitlikte ki törenlere Vali Abdullah Erin, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Gülender Açanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20.zıhlı Tugay Komutanı Tuğ.Gen. Oktay Ağbuba, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Jandarma İl Komutanı Albay Eyüp Kirişçi, Ak Parti BŞB adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Eyyübiye meclis üyesi adayı Serdar Şeyhanlıoğlu, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldılar. 

Saygı Duruşu ve istiklal marşının ardından Vali Abdullah Erin, Tugay Komutanı Tuğ.Gen. Oktay Ağbuba, BŞB Nihat Çiftçi, Şehit Aileleri dernek Başkanı Mehmet Yavuz Şehitlik anıtına çelenk bıraktılar. daha sonra törene katılanlar, Şehit mezarlarına karanfil bıraktılar. 

Çanakkale zaferinin 104. yıl  dönümü etkinlkleri Dergah Camisinde Mevlit ve hatim okutulmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan konferansla sona erecek. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195