Title of a News Article

Ceylanpınar sokaklarında satranç keyfi

Ceylanpınar sokaklarında satranç keyfi
banner206
 Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen sokakta satranç var etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet parkında bir araya gelen satranç severler yeşil alan ve temiz havada satranç oynamanın keyfini çıkardılar. 
30 Ağustos Zafer Bayramı Satranç Turnuvasında büyük başarı elde eden Ceylanpınar Belediyesi satranç takımına belediye başkanı Menderes Atilla büyük destek veriyor. Gençlerin satranca özendirilmesi hususunda hassasiyet gösteren Başkan Atilla, satrançla ilgili her türlü etkinlik ve aktiviteye de destek veriyor.
 Ceylanpınar Belediyesi Satranç takımının öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Ceylanpınar Belediyesi satranç takımı hocası Ahmet Elgün, Türkiye’de üçüncüsü ve Ceylanpınar’da ilk kez gerçekleştirilen sokakta satranç var etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet parkında satranç severlerle bir araya geldiklerini söyledi. Satrancın gençler arasında yayılması ve özendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin faydalı geçtiğini ifade eden Elgün, “Türkiye satranç federasyonu tarafından bu yıl 3. Gerçekleştirilen sokakta satranç var etkinliği ile satranç kültürünü tüm yurda yaymayı ve tanıtmayı, sevdirmeyi ve Türkiye’nin her il ve ilçesini satranç parklarıyla buluşturmayı hedefleyen sokakta satranç var projesi tüm yurtta olduğu gibi Ceylanpınar’da da büyük bir coşkuyla devam ediyor. Biz de Ceylanpınar Belediyesi satranç takımı olarak bu projeyi destekliyoruz. Bu kapsamda belediyemize ait Cumhuriyet parkında bizde kendi etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın satranca olan büyük desteklerinden dolayı da kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Ceylanpınar Satranç takım kaptanı Ferhat Ekin de sokakta satranç var projesi kapsamında Cumhuriyet parkında satranç severlerle birlikte satranç oynadıklarını belirterek, özellikle satranca destek veren Ceylanpınar Belediyesi Başkanı Menderes Atilla ve hocalarını teşekkür etti.
Satranç oyuncusu Renan Simavi ise satranç oynamanın insanı geliştirdiğini belirterek herkesi satranç öğrenmeye ve oynamaya davet etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2017, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195