Title of a News Article

Ceylanpınarlılar sabahladılar...

Ceylanpınarlılar sabahladılar...
banner206
 Ceylanpınar 15 Temmuz için unutmadık, unutmayacağız dedi
15 Temmuz Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ceylanpınar'da düzenlenen programa binlerce kişi katıldı.
Ceylan okulu bahçesinde düzenlenen program saat 23.00'te okunan sala ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Kurum amirleri, 15 Temmuz şehidi Ümit Yolcu'nun ağabeyi Bahattin Yolcu, şehit aileleri, gaziler, STK' yetkilileri ve binlerce vatandaş katıldı. Alanda 15 Temmuzla ilgili gösterilen sinevizyonlar duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Vatandaşlar sık sık tekbir getirirken bayraklar ise ellerden düşmedi. Konuşma aralarında okunan ilahiler programa renk kattı. Programda İstanbul Bayrampaşa Çevikkuvvet önünde vurularak şehit olan Ceylanpınarlı Ümit Yolcu'nun hayatını anlatan belgesel gösterimi yapıldı.
Programda kısa bir konuşma yapan 15 Temmuz Şehidi Ümit Yolcu'nun ağabeyi Bahattin Yolcu, kardeşiyle gurur duyduğunu belirterek, "Ümit 15 Temmuz'dan önce benim kardeşimdi ama 15 Temmuz'dan bütün Türkiye'nin kardeşi oldu. Gönül ister ki böyle acı günlerde değil, acı günlerin olmadığı günlerde de böyle birleşelim. Birlik olalım, kardeş olalım ve birbirimizi sevelim. Ceylanpınar halkı şehidine sahip çıktı. Tüm Ceylanpınarlılardan Allah razı olsun." diye konuştu.
Daha sonra Ceylanpınarlı şehit er Mehmet Arslan'ın kardeşi Yakup Arslan bir konuşma yaptı. Arslan, ağabeyinin teröre karşı mücadele ederken şehit düştüğünü ve kutlu kervana katıldığını dile getirdi. Arslan, "Allah bir daha 15 Temmuz gibi kötü günler yaşatmasın" dedi.
Programda AK Pati Ceylanpınar İlçe Başkanı Ahmet Güntekin de bir konuşma yaptı. Güntekin, bir yıl önce de aynı bugünkü gibi bütün Ceylanpınar'ın vatanın kurtuluşu için ayakta olduğunu söyledi. 15 Temmuz gecesi Ceylanpınar'da yaşananları anlatan Güntekin, vatandaşlarımızla birlikte meydanlara çıktıklarını ifade etti.
Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da darbenin halk tarafından bertaraf edildikten sonra dünyadaki tüm milletlere örnek olduğunu söyledi. İmanın gücünün teknolojinin gücünden daha üstün olduğunu vurgulayan Başkan Atilla, "İmanın gücü teknolojinin gücünü alt etmiştir, ayaklar altına almıştır ve buna tüm dünya şahit oldu. Siyonistler ve emperyalistler darbeyi planlarken bunu hesaba katmadılar. Yiğit Türk milletini hesaba katmayı unutmuşlardır. Yoksa onların planına göre darbe gerçekleşecek, Türkiye bölünecek ve iç savaş çıkacaktı. Ancak Allah'ın da bir hesabı vardı." diye konuştu.
Darbeler ve terörün Türkiye'ye bilinçli bir şekilde musallat edildiğini kaydeden Atilla, "Osmanlıyı dağıtan güçler Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye'yi kendi arka bahçeleri olarak planladılar ve Türkiye'yi sömürmeye başladılar. Ve gelen iktidarlar onların emrindeyse onlardan iyisi yoktu. Ama birileri eğer onların emrine girmiyorsa hep darbeler olmuştur. Adnan Menderes'i neden astılar? Çünkü Adnan Menderes, Türkiye'yi büyütmek ve sanayileşmek istiyordu. Senaristler asla değişmedi sadece figüranlar değişti" şeklinde konuştu.
İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe ise şehitlik mertebesinin yüce bir makam olduğunu belirtti. Bütün makam ve mevkilerin geçici ve imtihan olduğunu dile getiren Karatepe, "O şehitler ki imtihanlarını en üst düzeyde veriyorlar. Allah son nefeste bizlere şehit olmayı nasip etsin. Hiç kimse inançlı insanı ölümle korkutamaz. Çünkü inanan insanlar ölümden korkmazlar." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından imamlar ilahiler seslendirirken İlçe Müftüsü Üsame Anlağan da programda dua okudu.
Saat 02.32'de sinevizyondan Ankara Gazi Mecliste düzenlenen program ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı yayında izlendi. Canlı yayının ardandan program son buldu.
Programda vatandaşlara çorba ikram edildi.
 

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2017, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195