Title of a News Article

Dereceye girenler ödüllerini aldı

Dereceye girenler ödüllerini aldı
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması, Masa Tenisi ve Dart Turnuvasının ödül töreni gerçekleştirildi. Yarı yıl tatilinde gençlerin kıyasıya yarıştığı mücadeleler renkli görüntülere sahne oldu.

Gençlere yönelik faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yarı yıl tatili nedeniyle başlatmış olduğu "Haydi Gençler Büyükşehir'deyiz" Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması, Masa Tenisi ve Dart Turnuvası son buldu. Turnuvada finalistlere ödüller verildi.

Ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, AK Parti İl Yönetimi, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Mücahid Delioğlu, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, gençler ve aileleri katıldı.

Başkan Beyazgül, ödül töreninde yaptığı konuşmada gençlere daima hizmette pozitif imkanlar tanıyacaklarını söyledi. Başkan Beyazgül, “Bugün çok güzel bir yarışma için bir aradayız, nedir; güzel Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışması. Kur’an-ı Kerimi sesimizle güzelleştirmemiz gerekiyor. Kur’an-ı Kerim Allah kelamı, Allah sözü. Kur’an-ı hepimiz evimizin en üst köşesine koyarız ve Kur’an-ı elimizde tuttuğumuz zaman göğsümüze yakın tutarız neden, çünkü bu içinde olanlar Allahın sözü, Kur’an bir nurdur. Allah bize ne demiş Kur’an-ı Kerim’de bunu bize emretmiş; Annenize babanıza iyilik yapın demiş, komşunuzla güzel geçinin ve ikramda bulunun demiş. Dost olun emrettiği gibi doğru, dürüst olun demiş. Akrabalığı kesmeyin, Sıla-ı Rahimi kesmeyin, maddi durumunuz iyi olursa maddi durumu düşük olanlara yardım edin, zekat verin ve sadaka verin demiş. Mazluma yardım edin, hastayı ziyarete gidin demiş. Bunları neden demiş peki; hepsi bizim iyiliğimiz için ve ilahi emirler güzel emirlerdir. Biz bunlara uyduğumuz zaman işte o zaman iç dünyamızda bir aydınlık olur, mutluluk olur, sevinç oluyor, güzellik oluyor neden çünkü sen bütün kainatın yaratanla iyi ilişkiler içerisine geçmişsin, aksine yaptığın zaman ne oluyor sıkıntıların başlıyor o zaman da diyorsun ki; içimde bir sıkıntı var ama nedendir bilmiyorum. Bu nedenlerle Kur’an-ı Kerim içinde peygamberlerin hayatını anlatmış ve o peygamberlerin nasıl yaşadığını anlatmış ve en sonunda da bizim peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin hayatından örnekler vermiş. Neden çünkü Kur’an-ı Kerim yaşanabilir o peygamberlerin hayatı bilinir ve yaşanabilir. Ve biz Şanlıurfa’mız peygamberler şehri kim yaşamış, Hz. İbrahim yaşamış bu şehirde burada. Buraya gelen insanlar ne söylüyor bize; Şu Urfalılar var ya o kadar hoşumuza gidiyor ki onların cömertliliği, misafirperverliği, sevgisi hoş görüsü o kadar güzel ki. Neden güzel çünkü, burada Hz. İbrahim yaşamış onun ahlakı güzelliği bize geçmiş. Yine Hz. Eyüp sabrın timsali Şanlıurfa’da yaşamış ve nice ismini bilmediğimiz peygamber, evliya ve büyük insanlar Şanlıurfa’da yaşamış” dedi.

Başkan Beyazgül'ün konuşmasının ardından ödüller verildi. Dart turnuvasında; Mahmut Demir birincilik, Muhammed Bilal Basmacı ikincilik, İbrahim Halil Ok üçüncülük, Muhammet Ali Çakmak ise dördüncülükle turnuvayı bitirdi.

Masa tenisi turnuvasını, Abdullah Değerli birinci, Okan Koşar ikinci, Berat Sur üçüncü, Avni Kuş ise dördüncülükle bitirdi.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasını ise, Yusuf Daşçı birinci, Muhammet Burak Polat ikinci, Talha İstemi üçüncü olarak tamamladı.

Gençler düzenlenen organizasyon için Başkan Beyazgül'e ve tüm ekibine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2020, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195