Title of a News Article

Dünyayı yöneten gizli ailelerin çıktığı yer Göbeklitepe mi?

.

Dünyayı yöneten gizli ailelerin çıktığı yer Göbeklitepe mi?
banner206
 1986 yılında Şanlıurfa'da Şavah amca  her zamanki gibi arazisini sürerken bir heykelcik buldu ve bununla birlikte Arkeoloji ve Dünya Tarihi bir anda değişmeye başladı.


Bu bulguların üzerine 1995 de Şanlıurfa Müzesi Müdürlüğü ve Alman arkeoloji Enstitüsü Profesör Doktor Klaus Schmidt danışmanlığında kazı çalışmaları başladı. Daha önce 1963 te bölgede Amerika ortaklığında çalışmalar yapılmış ancak bölgenin değeri anlaşılmamış ve 1995 de yapılan çalışmalar ve ortaya çıkan arkeolojik buluntular ile dünya tarihi bir nevi yeniden yazılmaya başlandı. Herkesi şaşırtan Göbeklitepe'de bugün Şanlıurfa'nın Harran Ovası Merkezi'nde olan bu arkeoloji alanı bilinen Tarihin en eski insan eliyle yapılan anıtlarının, dünyanın en eski ibadethanesinin ve Dikili taşlarının yer almasıydı.
Yaklaşık 15 ila 20 metre çapında değişen tapınaklar oyulmuş heykeller, dikilitaşlar bir anda dünya gündemine oturmuştu. Çünkü GöbekliTepe'de bulunan insanlar bu anıtları dinsel törenler ayinler ve şölenler için yapmışlardı. Cilalı Taş devrine denk gelen Göbeklitepe işte bu yüzden arkeologları şaşkına uğratmıştır. Çünkü ilk insan eliyle taş yapıların Sümerlilere ait olduğu ve bunların da yaklaşık milattan önce 4000 yıl önce yapıldığı düşünüyordu. Göbeklitepe ise tam 12 bin yıllık bir bir yerleşim alanı idi.


Göbeklitepe de Neler Bulundu?
Göbeklitepe Harran ovasının ortasında tüm ovayı görebilecek bir Tepe'nin üst kısmında bulunmuştur.
Göbeklitepe'de günümüzden yaklaşık 12 bin yıl önce insanların T şeklinde taş heykelleri daire şeklinde sıralandığı ve bu taşlara hayvan ve insan kabartmaları işledikleri görülmüştür. Göbeklitepe'nin katman katman yapıldığı ve en üstte sekizinci katmanda olduğu tespit edilmiştir.

 

Göbeklitepe Neden Önemli?

Göbeklitepe'nin bu kadar önemli bir yer olmasının sebebi İngiltere'deki meşhur Stonehenge kalıntılarından 7000 yıl, Mısır piramitlerinden 7500 yıl ve Malta Adası'nda bulunan dünyanın en eski dinsel Tapınağı kabul eden yapılardan 6500 önce yapılmış olmasıdır. Göbeklitepe bulunana kadar Arkeologlar  İlk insanların avcılık toplayıcılık hayatından zamanla tarım ile yerleşik hayata geçtiği ve daha sonra yerleşik hayatla birlikte dinsel yönelimi gerçekleştiği şeklindeydi. Ancak Göbeklitepe ortaya koydu ki ilk insanlar bunların çoğunu zaten yapmışlar ve ilk yapılarını dinsel törenler için oluşturmuşlardır. Arkeologlara göre ilk insanlar hayatta kalma, yeme içme, barınma gibi ihtiyaçlar için uğraştığını zannederken Göbeklitepenin ortaya koyduğu gerçekse ilk insanların doğayı anlama ve doğaüstü güçlere, Tanrıya tapma, dinsel törenler ve  oluşturma gibi faaliyetler İçerisinde bulunduğudur. Göbeklitepe kazılarında ortaya çıkan, ilk etapta yapılan devasa tapınakların daha sonra yine yapımı kadar büyük bir emek harcanarak toprak ile kapatılmış olmasıdır. Göbeklitepe esrar ve gizemlerden biri de budur. Bu kadar çaba harcayarak yapılan anıtlar neden daha sonraki insanlar tarafından yine büyük bir çaba harcanarak üzerleri Tonlarca toprakla örtüldü. Tabii Göbeklitepe çalışmalarına katılan Arkeologlar ise bu duruma sevilmektedir. Çünkü Eğer o yapılar toprakta kapatılmasaydı bugüne kadar Göbeklitepe kalmayabilirdi. Göbeklitepe çalışmalarının kilit adamı arkeolog Schmidt Göbeklitepe hakkındaki şaşkınlığını şu şekilde ifade etmektedir "Bugün bir kişinin kendi evinin bodrumunda maket bıçağı ile Boeing uçağını yapması gibi bir şeydir Göbeklitepe'nin inşa edilmesi."


Dünyayı Yöneten Ailelerin Kökü Göbeklitepe'ye mi Dayanmakta?
Göbeklitepenin Gizemi hala çözebilmiş bir konu olmakla birlikte Göbeklitepe ile ilgili İngiliz yazar Christopher Knight tarafından ortaya atılan iddiaya göre günümüzde dünyayı ve Amerika'yı yöneten ailelerin köklerinin Göbeklitepe'ye dayandığını iddia etmektedir. Bu iddiaya göre Haçlı Seferleri ve Vatikan'ın yönetilmesi gibi dünyanın Başat güç unsurlarını etkileyen Yıldız ailelerin kökünün Göbeklitepe bağlanmasıdır bu iddiaya göre Mezopotamya'daki en eski uygarlık olup dinsel törenleri uygulayan Göbeklitepe sakinlerinin dışarıdan gizemli şaman rahipleri tarafından bu öğretilerin öğretildiği ve daha pek çok gizli öğretinin bu insanları gösterildiği ve bu rahiplerin daha sonra bölgeden ayrılarak kendilerini güçlü konuma getirip dünyayı yönetmeye devam ettiğini ileri sürmek sürmektedir. Yine bu iddiaya göre bu rahipler oldukça kadın ve gizemli bilgilere sahiptiler ve GöbekliTepe'de yaşayan insanlara bu bilgileri Öğrettiler. Ayrıca Burada ki insanların yerleşik hayata geçmesine ve anıtları yapmasına yardımcı oldular. Bu gizemli rahipler kendilerini gizli tutarlar ve hiçbir millete ait hissetmezler. Amaçları sadece dünyayı kendi istekleri doğrultusunda yönetmek olmuştur. İtalyan bilim adamları ortaya attığı iddiaysa, piramitler ve Stonehenge gibi eski Yapı Dikili taşlar ve anıtlara benzer şekilde Göbeklitepenin de Yıldızlara ve özellikle Sirius yıldızına göre yapılmış olduğu iddiasıdır.


Tarih Göbeklitepe ile Altüst oldu

Klasik tarih bilimine göre insanoğlunda büyük bir dönüşümün Milattan Önce 10.000 li yıllarda gerçekleştiği düşünülmektedir. Tarıma geçiş yani yerleşik hayatın ise bundan Binlerce yıl sonra gerçekleştiği öne sürülüyordu. Ancak Göbeklitepe ile görüldü ki o dönem Taş ve mızrak ile hayvan avladığına inandığımız insanların çok daha ileri seviyede olduğu ve devasa anıtlar ile şehirler yapabildiği, doğayı anlama Ve Tanrı'ya tapma dürtüsünün içinde olduğu ortaya çıkmıştır. Göbeklitepe'de yaşayanların dünyanın en eski bilgilerine sahip oldukları ileri sürülmektedir. Alman Der Spiegel dergisine göre Hz. Âdem ve Havva cennetten kovulduktan sonra Göbeklitepe'de yaşamışlardır. Göbeklitepe, hala Gizemi çözülemeyen bir sır olarak kalsa da gerçek olan oldukça Zeki olan ilk insanların burada Hala aklımızın almadığı şeyler yapmış olmasıdır. Bugün Göbeklitepe sır olarak kalmaya devam etmekte ve Uzmanlar daha ulaşılmayan katmanların ve arkeolojik kalıntıların bulunduğunu söylemektedirler. 

 

Kaynak: Tarihkomplo

 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195