Title of a News Article

Ebru sanatını takım elbiseyle buluşturdu...

Ebru sanatını takım elbiseyle buluşturdu...
banner206

Şanlıurfa'da, Ebru sanatı ile uğraşan eğitimci Mehmet Alper Çiftçi, artık ebruyu kağıda değil elbiselere dokumaya başladı...

Dev büyük teknelerde ebru çalışması yapan Stilist Alper Çiftçi, deyim yerindeyse boyundan büyük işlere kalkıştı. Ebru sanatıyla bir ilke imza atan Çiftçi, ebru sanatını takım elbiselere işlemeye başladı. Renga renk bir görüntüye bürünen takım elbiseyi giyen Alper Hoca yeni bir moda tasarımı ortaya koydu.

Ebru Sanatçısı Stilist Mehmet Alper Çiftçi, ilkini yaptığı çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi; "Genel olarak ebru sanatı kağıt üzerine yapılıyordu. Şanlıurfa'da kumaş ahsap kece taş Demir plastik aksesuarlar mobilya takımı perde gibi ürünlere ebru sanatı yapmıstık.
Tarihimizde bir çok hükümdarların kullandığı padişah kaftanına ebru sanatı motiflerini işledik tarihimizde ilkdir. Bunlara ek olarak kravat örneklerimiz de mevcuttur. Son olarak ülkemizde ilklerin isimleri olmaya devam ediyoruz. Şanlıurfa'da yapılan bu sanat akımı dünyaya açılacak. Erkek giyimine de el attık artık ebru sanatında takım elbisemizi yaptık içinde ceket pantolon yelek hatta ayakkabısı Dahil tamamı El emeğiyle dogal Malsemeler ile ebru sanatı ile yapıldı. Görenler hayretle bakıyor ve kendilerine yapılmasını istiyor özel günlerde ve günlük hayata kullanımına uygun talep edenlerin çoğunluğu bunları damatlık olarak istyor bizde onların istedikleri renkleri istedikleri desenler ve sekillerle hazırlıyoruz. Düşünun bir sanat var eşi benzeri yok. insan gibi parmak izlerimiz gibi ve en önemlisi bunu üzerinde taşıyorsunuz. Pek yakın zamanda yaz modasında uygulanacak bir akımdır. Siverek'e özgü salvarlar ile çocuklar gözdesi haline geldi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2020, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195