Title of a News Article

Ebrunun babası Fransa'da

Şanlıurfa İl Müftülüğü’nde Din Hizmetleri Uzmanı olarak görev yapan Devlet Sanatçısı Ünvanlı Ebru Sanatçısı Ömer Sabuncu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın daveti üzerine UNESCO Genel Merkezi’nde ebru sanatını tanıtmak üzere Paris’e gitti.

Ebrunun babası Fransa'da
banner206
HABERİN GALERİSİ
Ömer Sabuncu

Ömer Sabuncu

Şanlıurfa İl Müftülüğü’nde Din Hizmetleri Uzmanı olarak görev yapan Ebru Sanatçısı Ömer Sabuncu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın daveti üzerine UNESCO Genel Merkezi’nde  ebru sanatını tanıtmak üzere Paris’e gitti.

Ebru malzemelerini de yanına alarak havayoluyla Fransa’ya hareket eden Ömer Sabuncu'nun, Türk süsleme sanatlarından olan ebru alanındaki başarılı icraları nedeniyle yerel ve ulusal bazda birincilik derecelerine sahip bulunuyor.

YERELDEN BAŞLADI, ULUSLARARASI ÜNE KAVUŞTU

Bir çok daldaki yetenekleri ile Şanlıurfa kamuoyunun yakından tanıdığı Ömer Sabuncu, sanatını bu kez Avrupa’da icra ederek dünyaya tanıtacak.
Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan UNESCO Genel Merkezi’nde 23-29 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Programı, 9’uncu Hükümetlerarası Komite Toplantısı’na Türkiye adına katılacak olan Ömer Sabuncu, burada sanatının ustalıklarını sergileyecek.


DEVLET SANATÇISI ÜNVANI ALDI

İktisatçılık, İmamlık, reklamcılık, hattatlık, ebru sanatçılığı gibi yetenekleriyle Şanlıurfa’da saygın bir şahsiyet olarak tanınan ve kursiyerleri tarafından “ebrunun babası” olarak anılan Ömer Sabuncu, kentte ebru sanatının yaygınlaşması amacıyla uzun yıllar bu sanatla iştigal etmiş, çok sayıda kursta usta öğreticilik görevleri almış, defalarca birincilik ödülleri kazanmıştı. Sabuncu, 2009 yılında gerçekleştirilen 15. Devlet Türk Süsleme Sanatları Ebru Yarışması’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başarı ödülüne layık görülmüştü.

Sanatındaki ustalığı ve başarıları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk Süsleme Sanatları Sanatkârı ünvanı verilerek Devlet Sanatçısı payesi kazanan Sabuncu’ya, Paris’teki icrasına Hocası Timuçin Tanarslan eşlik ediyor.

  

Ömer Sabuncu kimdir?

1965 yılında Urfa’da bir kasap esnafın çocuğu olarak dünyaya gelen Ömer Sabuncu, öğrencilik yıllarından itibaren reklamcılık sanatıyla uğraşmaya başladı. Henüz dijital çağın başlamadığı dönemde topuz ve fırça kullanarak el becerisi isteyen bir sanatla uğraşan Sabuncu, danışmanlık yaptığı Elif Reklam’da onlarca gencin çocukluk yaşından başlayarak bu meslekle tanışmasına ve iş sahibi olmasına vesile oldu.

İmam Hatip Lisesi mezunu olarak imamlık görevi aldıktan sonra reklamcılık mesleğini ikinci plana bırakan Sabuncu, 1989 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden, 2001 yılında Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık Bölümü’nden (Bölüm birincisi olarak), 2005 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Hz. Peygamber’in Hanımı Hz. Hatice’nin Hayatı ve Kişiliği” konulu teziyle yüksek lisans yaparak doktora başladı.

Ulusal hakemli dergilerde çok sayıda makalesi yayımlanan Sabuncu, 2002 ve 2003 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan Ebru ve Hüsn-i Hat kurslarını başarı ile tamamladı. İslam Tarihi ve Sanatları ile geleneksel ebru sanatı alanında ileri derecede saha çalışmalarına devam etti.

Yerel ve ulusal bazda yapılan onlarca ebru yarışmasında rakiplerine nazaran fark yaratan Sabuncu, bir çok kez birincilik ödülü ve dereceler aldı.

Dördü kişisel olmak üzere İzmir, Ankara ve Şanlıurfa’da çok sayıda karma sergide ebru eserleriyle dikkat çeken Sabuncu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 20. Zırhlı Tugay Aile Destek Birimi gibi kurum ve kuruluşların düzenlediği ebru kurslarında usta öğretici olarak görev yaptı ve birçok sergiye rehberlik etti.

Yerel televizyonlarda bilgisayar, internet ve teknoloji konulu haftalık canlı yayın programları yapan Sabuncu, Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği hizmetiçi eğitim seminerlerinde hutbe formatörlüğü görevleri aldı. Görev aldığı tüm alanlarda üstün başarı göstermesi nedeniyle onlarca takdir, teşekkür belgesi ve onurlukla ödüllendirildi.

Akademik Arapça ve ileri derecede İngilizce bilen Sabuncu, 2013 yılında atandığı Şanlıurfa İl Müftülüğü din hizmetleri uzmanı görevine devam etmekte, Edessa TV’de kendisinin hazırlayıp sunduğu Din ve Toplum adlı haftalık canlı yayın programı yapmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195