Title of a News Article

En iyi çiğ köfte için ter döktüler

En iyi çiğ köfte için ter döktüler
banner206
 Şanlıurfa'da bugün, geleneksel hale getirilen çiğ köfte yarışması bu yılda yoğun katılımın yasanmasiyla sağlandı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Tatlıses Çiğ Köfte nin ortaklaşa düzenlendiği geleneksel çiğ köfte yarışmasına Eyyubiye belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Eyyubiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, Şanlıurfa BŞB.  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz ve bazı meclis üyeleri katıldı. 

Düzenlenen yarışmaya, 28 aday katıldı. Jüri üyeleri, ise İsmail Dörtkardeş, Mehmet Tatlı, Hasan Hayırlı, Halil Balıkçıoglu, Resit Pehlivan, Necmi Karadağ oldu. 


YARIŞMAYA YOĞUN İLGİ

Çiğköfte yarışmasına başvuran 28 kişinin  26’sının katılımıyla düzenlenen yarışmaya ilgi yoğun oldu. 9 kişiklik gruplar halinde 10 dakika arayla 3 kez start verilen yarışma sonunda yoğurulan çiğköftelere juri üyeleri 100 üzerinden puan verdi. Çiğköfetelere isim yerine verilen rumuzlarda dikkat çekti.

Hasan Hayırlı’nın komisyon başkanlığını yaptığı jüride Halil Balıkçıoğlu, Reşit Pehlivan, Mehmet Tatlı, Necmi Karadağ ve İsmail Dörtkardeş yer aldı.

 

HEM YARIŞTILAR HEMDE EĞLENDİLER

Çiğköftenin yoğrulması sırasında Urfa türkülerine eşlik eden yarışmacılar,aynı zamanda çiğköftelerini yoğurdular. Halay çeken yarışmacılar hem yarştılar hem de eğlendiler.

Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ve Tatlıses Gıdaya teşekkür eden yarışmacılar bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundular.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz ve Tatlıses Çiğkötfe Koordinatörü Elif  Attepe tarafından verildi.

Yarışmada 90 puan alan Ahmet Nitik birinci olurken  2.000 TL para ödülü hak kazandı.  88.7 puan alarak İkinci olan Ali Ercan ise  1.500 TL, 88.3 puan alarak üçüncü olan Salih Elmas ise 1.000 TL para ödülü aldı. 88.2 paun alan Mustafa Hızarlı ise mansiyon ödülüne layık görüldü ve  500 TL para ödülü kazandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195