Title of a News Article

En iyi isotumuz belli oldu

En iyi isotumuz belli oldu
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ´İsot Yarışması´ bu yıl URFES İsot Festivali kapsamında yapıldı. 199 kişinin katıldığı isot yarışmasında elenen 80 isottan birincinin belirlenmesi Mutfak Müzesinde düzenlenen yarışmada ilk 4 isot belirlendi. Yarışmada renkli görüntüler ortaya çıktı. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen isot yarışması URFES İsot Festivali kapsamında yapıldı. URFES İsot Festivali kapsamında mutfak müzesinde düzenlenen yarışmaya 199 kişi katıldı. Juri üyeleri tarafından ilk elemesi yapılan isotlardan 80'i yarışmaya katıldı. 80 isottan en iyi 4 isotun belirlenmesi için Jüri üyeleri tarafından değerlendirme yapıldı. Gurme Ayhan Sicimoğulu, Hasan Fehmi Hayırlı, Halil Balıkçıoğlu, Reşit Pehlivan, Ayşe Açanal, İsmail Dörtkardeş, isotların tadına bakarak en iyi isotu belirlemeye çalıştı. Sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde gerçekleşen yarışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

En güzel iyi isotu üretmek için çaba gösteren katılımcılara teşekkür eden Başkan Çiftçi: " URFES İsot Festivali kapsamında Şanlıurfalı kadınlarımızın yapmış olduğu el emeği göz nuru isot yarışması yapıldı. 199 kardeşimiz isoduyla katıldı. Ben jürinin yerinde olmak istemezdim. 199'dan ilk 4 taneyi seçmek kolay olmayacak. İsotun Şanlıurfa'damızda önemli bir yeri var. Çok büyük bir zenginliktir. Mutfaklarımızın süsü, çarşılarımızın rengidir" diyerek katılımcılara ve dereceye girenleri tebrik etti. 

199 kişinin katıldığı isot yarışmasında elenen 80 isottan birincinin belirlenmesi Mutfak Müzesinde düzenlenen yarışmada ilk 4 isot belirlendi. Dereceye giren isotların sahiplerine 8 Ekim Şanlıurfa Müzesi önünde gerçekleşecek URFES konserinin ardından isimleri açıklanarak 1. ci olana  2.500 TL, 2. olana 2000 TL, 3. olana 1500 TL ve mansiyon ödülü kazanlara 1000 TL verilecek. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195