Title of a News Article

ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI...

 Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki  Kadın Destek Merkezlerinde kurs gören bayanlar, el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. 3 Kadın Destek Merkezinde faaliyet gören kursiyerler eserlerini İl Kültür Müdürlüğü bahçesinde görücüye çıkardı.

Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı Kadın Destek ve Spor Yaşam Merkezlerinde faaliyet gösteren 270 kursiyer  oluşturmuş oldukları ürünleri sergiledi. Şıh Maksut  Kadın Destek Merkezi, Akabe Kadın Destek Merkezi, Eyyüpnebi Kadın Destek Merkezi kursiyerleri İl Kültür Müdürlüğü bahçesinde eserlerini görücüye çıkardı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eşi Ayşe Ekinci, Belediye Başkan Yardımcıları, Kadın Destek Merkezi hoca ve kursiyerleri ile vatandaşların katıldığı sergide Başkan Ekinci, eserleri eşi Ayşe Ekinci ile yakından inceledi. Kadınların büyük emek vererek ortaya koyduğu ürünleri yerinde gören ve kursiyer kadınlarla sohbet edip ürünlerini inceleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci, kursiyerlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezilerinde kursiyerlere yönelik Bilgisayar Kursu, Kuaförlük Kursu, Giyim kursu, Biçki-Dikiş Kursu, El Sanatları Kursu ve Kur’an-ı Kerim dersi ile filografi kursları veriliyor. Ayrıca Şıh Maksut Kadın Destek Merkezine gelen bayanların çocuklarına kreş eğitimi de verilmekte. Sergide kreşte kalan çocuklar da sahne aldı. Aldıkları eğitimleri sahnede sergileyen çocuklar duygusal anlar yaşattı. Kursiyer ve vatandaşlara seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sosyal belediyecilik çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını belirtti.

Eyyübiye Belediyesi olarak bu tarz çalışmaların devamının geleceğini ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık çalışmalarının süreceğini belirten Başkan Ekinci,”  Öncelik ile Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezlerinin yıl sonu sergi açılışına hoş geldiniz şeref verdiniz diyorum. Sosyal belediyecilik  anlamında yapılması gereken çok işler var, hemen hemen her anlamda yapılması gereken çok işler vardır ama bunların başında kadınlarımıza yönelik yapılan faaliyetler yer alır. Biraz önce beraber gezdiğimiz sergide gördük ki, kadın destek merkezlerimizde kadınlarımız el emeği göz nuru eserlerini sergilemişler. Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları ortaya koymuşlardır ve bu çalışmalar kapsamında da aile bütçesine az da olsa katkıda bulunmuşlardır yine kadınlarımızın sosyalleşmesi açışından çok önemli bir faaliyet. Dezavantajlı bölgelerde dezavantajlı olan bizim ilçemizde kadınların bu tarz faaliyetlerde bulunması bizleri mutlu ediyor .Belediye olarak ta kadınlarımıza bu tarz faaliyetlerde her zaman destekte bulunuyoruz onların tüm taleplerini karşılıyoruz ve kadınlarımız ortaya koydukları bu ürünler ileride hem aile bütçesine katkıda bulunuyorlar diğer taraftan da hocalarımız nezaretinde tabii el sanatları da öğreniyorlar. Kadın Destek Merkezlerimizde sadece bu tarz faaliyetler gösterilmiyor ,okuma yazma ile ilgili kurslarımız var Kuran'ı kerimi öğrenme kurslarımız var, sağlık alanda ve diğer sosyal hakların olduğu konusunda da yine bu tarz faaliyetler var, çalışmalar var. Dolayısı ile bu Kadın Destek Merkezleri bir kültür merkezi aynı zamanda ve burada kadınlarımızın ihtiyaç duyduğu bilgi erişiminde sağlandığı çok kolay yerlerdir. Ben burada öncülik yapan hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum, katılan öğrencilerimizi de el emeği göz nurlarından dolayı tebrik ediyorum ve ulaşamadığımız yerlere de kadın destek merkezleri sorumlusu arkadaşlarımız ile ulaşırız ve kadınlarımızın sosyalleşmesine ve meslek sahibi olmasına gereken destekleri de vermiş oluruz. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezlerinde kurs gören bayanlar da kendilerine bu imkanı sağlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler. Kadınlar,” Kadın destek merkezlerimiz bizlere çok şey kattı. Onların orda sosyalleşmesi açısından hem evlerine maddi imkanlar sağlıyorlar, bizler de hem ekmek götürüyoruz evimize hem de sevap bir iş yapıyoruz. Bayanlara güzel şeyleri öğretiyoruz. Dikiş, kuran-ı kerim, okuma yazma, kuaförlük alışıyorlar, ve meslek ediniyorlar. Başkanımızın sayesinde bunlar gerçekleşti. Başkanımız kadın destek merkezleri yaptıkları sürece kadınlarımız daha çok faaliyet gösterecek ve daha çok sosyalleşecek ve kendi kendilerini ifade etmelerini bilecekler.” Şeklinde konuştu. 


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195