Title of a News Article

Faruk Çelik'ten atış serbest

Çelik, dün önce yaptığı hizmetleri ve gündemi değerlendirdi, ardından Gazetecilerin sorduğu tüm sorulara net cevaplar verdi. Çelik, özellikle Urfa siyasetinde bugün görev alan bir kişiye isim vermeden vefasızlıkla suçladı. 
Ak Parti Seçim işleri Genel Başkan Yardımcısı  Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Ak Parti il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve BŞBNihat Çiftçi ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Çelik, eleştirilerden çok Gazetecilerden övgü aldı.

Seçim bölgesi Şanlıurfa’ya gelerek Bazı gezi ve temaslarda bulunan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili eski GTHB Faruk Çelik, ‘Atış serbest’ diye adlandırdığı toplantıda önemli ve özel açıklamalarda bulunurken, kendisi ile ilgili olarak yapılan eleştiriler ve yazılanlar konusunda “Ne ithamlar yapıyor adamlar ya, bunları; aslında iflas etmiş, gömülmesi gereken Şanlıurfalı siyasetçilerinin biz nebzesinin yaptığı inancındayım. Modası geçmiş siyasetçilerin nasıl oraları karartabiliriz gibi garip şeyler duyuyordum ben, bunları hiç dikkate almadım zaten. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok” dedi.

#10 yıllık Bakanlık döneminde hiç bir zaman Bürokrat veya memurlarla uğraşmadığını, uğraşan siyasetçileri de garip karşıladığını ifade eden Çelik" Beni Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan Urfaya gönderdi, ben gelmeden önce Urfada bazı siyasi olumsuzluklar varmış, ama biz ahenk içinde 5 yıl boyunca çok önemli hizmetler yaptık, Urfaya almaya değil vermeye geldim, alnım açık, vicdanım rahat"dedi.


Çelik, dün akşam ise basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada yaptığı toplantıyı ‘Atış serbest’ olarak niteleyen Çelik, basın mensuplarına istedikleri soruyu sorabileceklerini bildirerek, birçok konuda özel ve önemli açıklamalarda bulundu.

'URFALI ŞANLIURFASPOR'À HESAP SORSUN' 
İlk olarak Şanlıurfaspor konusuna değinen Çelik, hesap sorulması gerekenin kendisi olmadığını kaydederek, “Para istediler, para bulmaya çalıştım. Kim yönetti, ne yönetti, nasıl yönetti, ben oranın muhasebecisi değilim ki. Ben ilin bakanıyım benden maddi destek beklendi, maddi destek bulurum. E gel hesabı kontrol et, antrenöre taktik ver, futbolcusuna penaltı nasıl atılır bunlarla mı uğraşacağız. Siyasetçi katılması gerektiği kadar alanıyla ilgili katılır. Burada ilkeli olmak çok önemli, ilkeli davranıyoruz. Efendim, adam parayı kötü kullanmış, e git hesap sor Urfalı olarak, parayı verenden hesap mı soracaksınız. Kim kötü kullanmışsa git yakasına yapış” dedi.

‘SUÇU BAKANA AT DEDİK’ 
Teşkilattan herhangi bir konu olduğu zaman suçu kendisine atmasını istediklerini kaydeden Çelik,
“Zora düştün mü suçu bakana at, bakan yapmadı de. Yönetime girmedin mi bakan yapmadı dersiniz, siz teşkilatlarda zora düşmeyin dedik. Bunu bizim teşkilatlar bolca kullandılar. Eyvallah, ben bundan rahatsız değilim. Bunu herkes yapar mı bilmiyorum, kendini riske atar mı ama çok faydalı bir taktik olduğunu düşünüyorum” sözlerini kullandı.

 

‘GÖMÜLMESİ GEREKEN ŞANLIURFALI SİYASETÇİLERİN YAPTIĞI İNANCINDAYIM’ 
Kendisine yönelik yapılan eleştirilere  ve yazılanlara değinen Çelik, “Ne ithamlar yapıyor adamlar ya, bunları aslında iflas etmiş, gömülmesi gereken Şanlıurfalı siyasetçilerinin bir nebzesinin yaptığı inancındayım. Modası geçmiş siyasetçilerin nasıl oraları karartabiliriz gibi garip şeyler duyuyordum ben, bunları hiç dikkate almadım zaten. Hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Siyasette tezgahlar da, tezgahlayanlar da vardır. O zavallılar kendilerini mahvederler, kendilerini ele verirler. İnanıyorum ki ufku açık, Urfa vizyonunu kavramış, Urfa’nın potansiyelini daha yükseklere çıkarma şeklindeki bir mantalite anlayışını Şanlıurfa’mızda kökleştiririz ve medya mensupları da rahat rahat görev yapar. Biz de uzaktan da olsa Şanlıurfa’nın başarılarını alkışlamaya devam ederiz” diyerek tepki gösterdi.

 

‘PATRON BİLİR’ 
2019 için sözün Cumhurbaşkanında olduğunu söyleyen Çelik, “2011’de Urfa’dasınız dediler, geldik. 2019’da derlerse Bursa’da olun Bursa’da oluruz, Urfa nöbetini bitirmedik derlerse geliriz. Biz takım oyuncusuyuz, ben orta saha oyuncusuyum. Ben sorunları toplamayı, sorunları çözmeyi severim. Eğer bir görev verilirse, patron bilir. 2015’te kanaatimi söyledim, gideceksin dedi, geldim” diye konuştu.

 

‘BEN BU İŞLERE KARIŞMAM’ 
Yönetim kadrolarına kendi adamlarını yerleştirdiği yönündeki soru üzerine konuşan Çelik, “Ben bu yönetim, meclis üyesi işlerine karışmayan bir adamım. Şunu meclis üyesi yap diye kimseye demedim. Urfalılardan bir adım yakın olan kimse yok. Bunu anlamanızı istiyorum, ben bir Urfalıyı bir adım başkasından önde tutmadım. Kim geldiyse görüşüyorum. Kimseyle özel bir hukukum olmadı” ifadelerine yer verdi.

 

 

‘HAZRETİ ADEM BURAYA GELECEK’ 
Göbeklitepe’nin de çok önemli olduğunu hatırlatan Çelik, “Herkes Göbeklitepe’yi konuşuyor, biz bunun farkında değiliz. Bu büyük bir hadise, insanlığın başlangıcı, Hazreti Adem buraya gelecek. İnsanlığın başlangıcı, tarımın başlangıcı, hayvanların evcilleştirilmesi. Bu yüzden kafa yapımızın, bakışımızın değişmesi, mantalitenin değişmesi lazım” dedi.

 

‘HER YERDE KARŞILANIYORUM’ 
Şanlıurfa’da kalabalık tarafından karşılanması konusunda yöneltilen soruya yanıt veren Çelik, “Ben nereye gidiyorsam karşılanıyorum. Haberli gittiğim illerde yine aynı karşılanıyorum. Ben bundan ne kendime bir pay çıkarıyorum ne de kimsenin karşılamasını istemiyorum. Burada iken de biz konuşmuştuk, şu karşılama işini kaldırın diye bütün arkadaşlara rica ettim. Buraya gelişlerimi akşam 7’den sonra belirliyorum, arkadaşlar beni karşılasın diye bir derdim yok” sözlerine yer verdi.

 

 

‘ÇOK İHANETE UĞRADIM’ 
Siyasette çok ihanete uğradığını bildiren Çelik, “Siyasette ben çok ihanete uğradım. Saysam da ne faydası var. Siyaset bir laboratuar gibi. 33 yıldır siyasetteyim, belki de bunları genç siyasetçilere yazıp vermek lazım. Havaalanında o gelenler bana göre ihanet. Mühim olan toplumun tepkisi nedir, öbürü inanın kahpeliktir, alçaklıktır. Siz burada bana tepki gösterebilirsiniz, başım gözüm üstüne. Ama sen iki tane adamı oraya sokup Cumhurbaşkanına o cümleleri söyletmek. Urfa’nın bu olayla gündeme gelmesine üzüldüm” diye konuştu.

 

‘İLKELLİKTİR, URFA İÇİN DOĞRU BULMUYORUM’ 
Kendisine yönelik olarak yapılan yuhalamalar konusuna da değinen Çelik, “Faruk Çelik’e çizik attık dediler, ben haddini bilmez bir insan değilim ki. Bunu yaparak ne sağladınız Urfa’ya? Urfa ne kazandı? Bunu yapan Urfalı değil, bunu yapan gömülmesi gereken siyaset anlayışıdır. İlkelliktir. Urfa için doğru bulmuyorum. Devletin olduğu bir yerde buna ne gerek var, bana git deyin, ben erken giderim. Bu tablo Urfa’ya yakışmamıştır. Ben feleğin çemberinden geçmiş insanım. Bunlar benim için bir şey değil”

 

 

ÖZEL HASTANE VE ŞEHİR HASTANESİ KONUSU 
Kentte kapatılan özel hastaneler ile yılan hikayesine dönen şehir hastanesi konusunda da bilgiler veren Çelik, “Şimdi başkan burada, Ankara’ya gelince Selim Bey’i çağıralım, buluşalım, o hastanelerin eksiği ne ise tamamlansın açılsın. Bunu yapalım, işi çözülecek türde ise hukuken, yardımcı olalım. Baksın çözsün. Hukuki olarak sıkıntıları varsa o zaman ayrı. Buradaki problemimiz şehir hastanesi oldu. Şehir hastanesi sıkıntımız hukuki sıkıntılardan dolayı. İhalesi bitmiş, şantiyesi de kurulmuş, her şeyi hazır. Zaten biterse 40 sene hastane ihtiyacımız yok. Ama orada bir problemdir gidiyor, sağlık bakanlığı çözemedi gitti. İnşallah bir girilse 3 sene de tamamlanmak zorunda. Ama bugün geçici sıkıntılar var, özel hastaneleri çözmeye çalışalım” diyerek sözlerine son verdi.




Mustafa Payık. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2018, 15:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mülahim
Mülahim - 6 yıl Önce

Hayret ediyorum sayın bakanım erkek çe diyorsun uz söyle yin merakımız bitsin

urfalı
urfalı - 6 yıl Önce

sayın bakanım seni çok ama çok seviyoruz .inanın o gün urfa için sizin bakanlıktan alınışınızda türkiye için ağladık ailece....

BURSALI
BURSALI - 6 yıl Önce

BURSA YA GEL NE BULMUŞSUN URFADA BIRAK %10 GEL MEMLEKETE.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142