Title of a News Article

Göbeklitepe için toplandılar…

Şanlıurfa İlinin Rekabetçi Değerleri, Markalaşma ve Göbeklitepe Sempozyumu  açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Kalkınmanın temelinde kültür vardır” dedi.

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Harran Üniversitesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Borsa İstanbul ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca desteklenen, İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından organize edilen Cumhuriyetin 100. Yılında Şanlıurfa İlinin Rekabetçi Değerleri, Markalaşma ve Göbeklitepe” konulu sempozyum, 25 Nisan 2019 tarihinde GAP Tarımsal Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Sempozyumun açılış oturumuna, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara, Harran Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek ile davetliler katıldı.

Burada bir açılış konuşması yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın insanlık tarihi serüveni içerisinde her zaman merkezde yer almış, ticaret yolları, büyük nüfus hareketleri gibi konuların başında bulunduğunu ifade etti. Şehrin, her dönem önemini koruduğunu ve insanlığın gelişmesine katkı sunduğunu kaydeden Vali Erin, “Şanlıurfa, bugün 2 milyonu aşan nüfusu, verimli tarım arazileri ve keşfedilen tarihi birikimleriyle hem ülkeye hem bölgeye katkı sunacak şehirlerin başında geliyor. Binlerce yıllık bir medeniyet birikimi var. Bu medeniyet birikimini, farklılıkları bugüne kadar taşıyabilen ve özgün hale dönüştürerek bugün de insanlığın hizmetine sunan ender şehirlerden bir tanesidir. Elbette bugün istediğimiz noktada değiliz. Şanlıurfa olarak sahip olduğumuz potansiyelleri, ekonomiye, toplumsal refaha, gelişmeye dönüştürmekte bazı hatalarla karşılaşmışız. Kalkınmanın temelinde bir kültür vardır. Bu kültür, hadi yapalım diyerek yapabileceğiniz bir şey değil. Çok yönlü, çok boyutlu ve çok aktörlü bir çalışma gerektiriyor” diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Şanlıurfa İlinin Ekonomik Yapısını Geliştirecek Sektörler ve Yatırımlar konulu tebliğ sunumunu yaptı.

Sempozyumun, Şanlıurfa’nın Kalkınmaya Dönük Vizyonu ve Rekabet konulu panel oturumunda ise Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı İhsan Aslan “Tarımsal Sürdürülebilirlikte Ar-Ge ve İnovasyonun Rolü ile TAGEM Ar-Ge Destekleri”, Egnetia Danışmanlık Genel Müdürü Ömer Murat “Katma Değerli Dokuma, Tekstil Üretimi ve İmalat Sektörü”, GAP BKİ Ekonomik Kalkınma ve Girimişcilik Genel Koordinatörü Dr. Nusret Mutlu “GAP Bölgesinin Büyüme Ufku ve Şanlıurfa”, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy “Şanlıurfa İlinde Bölgeye Uygun olarak verilen Destekler ve Teşvikler, Sürdürülebilir Turizm ve Göbeklitepe” ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ “Geçmişten Günümüze Şanlıurfa Tarihi Eserleri” konulu sunumlarını yaptılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195