Title of a News Article

Göbeklitepe, İstanbullularla buluştu

 Göbeklitepe, İstanbullularla buluştu
banner206

Tarihin en eski tapınağı Göbeklitepe'nin fotoğraf sergisi İstanbullularla buluştu. Göbeklitepe Tanıtım Projesi kapsamında hayata geçirilen, arkeoloji dünyasının en büyük keşfi olan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin fotoğraf sergisi, İstanbul'da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. İstinyePark'ta 25 Şubat'ta açılışı gerçekleşen sergiye birçok ünlü isim katıldı.

Göbeklitepe Sergisi'nde 12 bin yıl öncesine uzanan tarihin en eski tapınağından çıkarılan eserlerin seramik baskıları bulunuyor. Bölgeden çıkan yapıtlara ait seramik baskılı fotoğraflar, İstinyePark'ta 10 Mart'a kadar ücretsiz gezilebilecek. 12 bin yıl öncesine uzanan, tarihin en eski tapınağı ve arkeoloji dünyasının en büyük keşfi olarak nitelendirilen Göbeklitepe Tanıtım Projesi kapsamında ilk kez 24 Kasım 2013'te Şanlıurfa'da ziyaretçilerine kapılarını açan sergi, bu kez İstinyePark'ta ziyaretçileriyle buluştu.

25 Şubat Salı günü, açılan sergi İstanbul'un ünlü isimlerini de bir araya getirdi. Sedat Aloğlu, Suzan Kardeş, İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini, Ender Saraç, Gary Lachman, Nasuh Mahruki gibi isimlerin yanı sıra sergiye, Arzu-Mehmet Kunt, Jülide Berkman, Neslihan Kozanoğlu ve Deniz Bayel de katıldı.

1995'ten bu yana kazıları devam eden, 'Dünyanın En Eski Tapınağı Göbeklitepe'den çıkan eserlerde yer alan hayvan figürlerinin seramiğe basılı fotoğraflarından oluşan Göbeklitepe Sergisi, 10 Mart 2014 tarihine kadar İstinyePark'ta ücretsiz gezilebilecek. Mısır Piramitleri'nden 7.500 yıl ve İngiltere'deki Stonehenge'den 7.000 yıl önce inşa edilmiş olan Göbekli Tepe kazı alanında bulunan eserler ile sanatçı Zekai Demir tarafından Urfa Müzesi'nde çekilen fotoğraflarının yer aldığı sergide seramik üzerine basılmış 25 fotoğraf yer alıyor. Orijinal hallerini birebir yansıtacak şekilde kabartmalı etkiyle seramiklere basılan hayvan figürlerinin yer aldığı sergi, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ve dünyanın farklı şehirlerinde meraklıları ile buluşacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2014, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195