Title of a News Article

Göbeklitepe'yi Expo'da tanıtacaklar

Göbeklitepe'yi Expo'da tanıtacaklar
banner206
Dünyanın en eski tapınak merkezi kabul edilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'de yer alan eserlerin minyatürleri, EXPO 2016 Antalya'da sergilenecek.

Şanlıurfa'ya 18 kilometre mesafede Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve ilk kez 1963'te İstanbul ve Chicago üniversitelerinden araştırmacıların yüzey çalışmaları sırasında fark edilen Göbeklitepe'de, kazı çalışmaları o tarihten bu yana düzenli devam ediyor.

Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluş, "dünyanın en eski tapınak merkezi" olduğu belirtilen ve bir süre önce UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Göbeklitepe'nin tanıtımı için çeşitli projeler yürütüyor.

Öğrencilerin yaptığı minyatür heykeller sergilenecek

Yaklaşık 8 milyonu aşkın ziyaretçi beklenen EXPO'da, Türkiye'nin önemli tarihi değerlerinin başında gelen Göbeklitepe'nin de dünya kültür haritasındaki yerinin pekiştirilmesi için gayret gösteriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya'da açılan stantta Harran Üniversitesi (HRÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan ve Göbeklitepe kazı alanında bulunan insan ve hayvan figürlü eserleri simgeleyen çok sayıda heykel sergilenecek.

"Bilinmeyen hazineyi tanıtmaya çalışacağız"

HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, fakültede tanıtıma katılacak öğrencileri ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin akademisyenlerden bilgi aldı.

Taşaltın, burada gazetecilere açıklamada, dünyanın en önemli organizasyonlarından birinin Antalya'da devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin tanıtımına yönelik ciddi girişimlerin sürdüğünü anlatan Taşaltın, küresel ölçekte önemli bir yere sahip olan EXPO Antalya'da üniversitenin yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilerin gelecek haftadan itibaren Antalya'da tanıtıma başlayacağını aktaran Taşaltın, "Üniversitemizin heykel ve resim bölümü öğrencileri yoğun çalışma yapıyor. Hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Organizasyonda Göbeklitepe'yi sergileyecekler. Şanlıurfa, dışarıdan bakınca yüzde 10 tanınıyor, gerisi bilinmiyor. Biz yüzde 90'lık bilinmeyen hazinesinin tanıtılması yönünde faaliyetimizi yapıyoruz. Şanlıurfa'yı tanıtmak için ileride de çalışma yapacağız. Çalışmalarımız Antalya EXPO ile sınırlı kalmayacak daha sonra kente de gelip Antalya EXPO'da aldığımız tecrübeleri aktaracağız." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195