Title of a News Article

GÖKTÜRKLERDEN DÖVMEYE 10 BİN YILLIK TÜRK TARİHİ

GÖKTÜRKLERDEN DÖVMEYE 10 BİN YILLIK TÜRK TARİHİ
banner206
 Malazgirt zaferinin yıldönümünde enfes bir yazı kaleme alan Urfastar yazarı İbrahim Halil Şeker, bölgede halen varlığı devam eden dövme geleneğinin Göktürk alfabesi izlerini taşıdığını, Türklerin 10 bin yıldan beri Anadolu'da yaşadığını yazdı.
İşte o yazı:
Türklerin Anadoluya hakimiyetinin zaferi olan Malazgirt Zaferinin yıldönümü, zor bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde eski ve yeni tarih bilgilerimizi bir daha hatırlamamızı gerektirdi.

Unutulmaması gereken bir husus var ki, o da Malazgirt Zaferi’nin Türklerin Anadolu’ya girişi değil, Türklerin Bizans’ı yenerek Anadolu’ya hakimiyetinin olduğudur.

Bilimsel soykırım esaslı emperyalist tarih yalanlarına göre Türkler 1071Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya girerek buraları yurt edinmişlerdi. Oysa yeni ortaya çıkan ve bilim adamlarının belgeleriyle ispat ettiği tarihe göre, Türkler en az 10 bin yıldır Anadolu’da.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi prof. Dr. Ekrem Memiş, Türklerin en az 10 bin yıldır Anadolu’da var olduklarını söyleyerek, Türklerle ilgili 4-5 bin yıllık çive yazısı tabletleri ortaya çıkarmıştı.2009 Yılındaki bu keşif Türk tarihini değiştiriyor.


Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195