Title of a News Article

Gönül Elçisi kermesine katıldılar

Gönül Elçisi kermesine katıldılar
banner206

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci’nin eşi Mediha Dereci ile Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin eşi Sibel Ekinci öncülüğünde oluşan gönül elçisi kadınlar tarfından Ceylanpınar’dan gelen vatandaşlar yararına Kermes düzenledi.

Gönül Elçisi Kadınlar, Türkiye'nin Suriye sınırında PKK/PYD ve YPG terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatının ardından Ceylanpınar'a terör örgütleri tarafından roket ve havanlı saldırı nedeniyle Viranşehir’e gelen sivil vatandaşlar yararına Kermes düzenledi.
Ceylanpınar caddesinde bulunan Maliye parkında gerçekleşen Kermes’in açılışına,Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, İlçe Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Çelebi, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Hastane Başhekimi Dr.İlhan Erkan, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Belediye Meclis üyeleri,STK Temsilcileri, Kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yoğun ilginin olduğu ve iki gün açık kalacak kermeste,Gönül elçisi kadınların hazırlamış oldukları, yöresel ev yemekleri ve tatlı çeşitleri sergilendi.

Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, yemek standlarını gezdikten sonra, yemek yiyip, kermese destekte bulundular.
Açılışın ardından konuşan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, belediye başkanı ve eşinin girişimleri sonucu terör saldırılarından dolayı Ceylanpınar’dan Viranşehir’e gelen vatandaşlar yararına düzenledikleri Kermesi’in hayırla vesile olmasını temenni ederek, Kermes’te emeği geçen Gönül elçisi kadınlara teşekkür etti.
Terör saldırılarından dolayı Ceylanpınar’dan gelen Bin 500 vatandaşı yurtlara yerleştirdiklerini ve her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini belirten Kaymakam Dereci, böylesi hayır etkinliklerinin hem Viranşehir hem de Ceylanpınar halkı arasında birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmayı sağladığını söyledi.
Viranşehir halkının Ceylanpınar’dan gelen vatandaşlar için büyük hassasiyet gösterdiğini sözlerine ekleyen Dereci, “Dolayısıyla birlik,beraberlik ve dayanışma adına düzenlenen Kermes’te emeği geçenlere ve desteklerini esirgemeyen katılımcılara teşekkür ediyorum” Dedi.
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise,Terör saldırılarından dolayı Ceylanpınar’dan Viranşehir’e gelen vatandaşlar için İlçe Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve Kamu kurumları ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, düzenlenen Kermesin gelen misafirlere bir nebzede olsa destek olacağını söyledi.
Başkan Ekinci, Kermes’te emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek, Viranşehir Halkının başlatılan Barış Pınarı Hareketi ile tek yürek olduğunu kaydetti.
Kermesi organize eden Kaymakam Dereci’nin eşi Mediha Dereci ve Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin eşi Sibel Ekinci’de ,Kermese gösterilen yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek,katılımcılara teşekkür ettiler. Mediha Dereci ve Sibel Ekinci,Kermesten elde edilecek gelirle Ceylanpınar’lı ailelerin ihtiyaçlarını karşılayarak, birlik,beraberlik ve dayanışmayı sağlayacaklarını söylediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195