Title of a News Article

Güneş'ten anlamlı mesaj

Güneş'ten anlamlı mesaj
banner206

Şanlıurfalı iş adamı Maruf Güneş, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Önce İngilizlerin, sonra Fransızların işgaliyle karşı karşıya kalan Urfalılar, İbrahim’in milleti olarak tarihe de kaydolunduğu üzere “Kurtuluş’a kadar  büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Maruf Güneş, yayımladığı mesajda şunları ifade etti

"Bundan 100 yıl önce yaşanan düşman işgali karşısında, Urfa eşrafı Kuva’yi Milliye ruhuyla dünya devletlerinin desteklediği işgalci Fransız askerine karşı durmuş ve düşman kuvvetlerine tarih boyunca unutamayacakları bir ders vermiştir. 

11 Nisan 1920’de ’ İlahi Kelam’ına gönül bağlayan Urfalılar, Yaratıcı’nın dışında herhangi bir yardımcı beklemeden, sevgisi imandan sayılan vatan için canlarını feda etmişlerdir.Resmî askerî güçler gelmeden elde edilen bu zafer, Kuvayi Millîye ruhunun müstesna bir örneği olduğu kadar millî iradenin üstünde bir güç olamayacağının da bir kanıtıdır.

11 Nisan 1920 tarihi; tüm imkânsızlıklarına rağmen özgürlük ve bağımsızlığına düşkün Urfalıların, birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğinin ebediyen hatırlanacağı bir tarihtir.

 Ulusal kurtuluş mücadelemizin eşsiz zaferlerinden olan bu tarih, mübarek şehrimiz Urfa’nın bayramıdır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları ve canları ile bize teslim ettiği emaneti, gelecek nesillere aktarmak bizim asli vazifemizdir. 

11 Nisan günü Kahraman şehitlerimiz, bizler için öldüler, kahraman gazilerimiz bizler için yaralandılar. Onları daima anmalıyız.

11 Nisan 1920 günü bizlere; üzerinde özgürce yaşayacağımız bir vatan bırakan 12'ler başta olmak üzere,  aziz ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Bir kez daha Şanlıurfamızın  düşman işgalinden 100. Yılını kutlar, selam ve saygılarımı sunuyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195