Title of a News Article

Gurbetteki Urfalıları buluşturan gelenek

Gurbetteki Urfalıları buluşturan gelenek
banner206
İstanbul’daki Şanlıurfalılar, Şanlıurfalılar Derneği tarafından bu yıl dördüncü defa düzenlenen “Tirit Günü”nde birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadılar.

Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan, Ilgın İnşaat’ın sponsorluğunda, İncirli’deki Hacı Bozanoğulları Kebap ve Tatlı Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, yönetime geldikleri günden bu yana birçok organizasyona ev sahibi olduklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kongrede seçilen yeni yönetimi de davetlilere tanıtan Başkan Kayacan, “Geçmiş dönem yönetim kurulu görevinde bulunmuş olan arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Yeni dönemde görev alan arkadaşlarıma şimdiden; Rabbim hayırlı işler yapmayı nasip etsin” dedi. Müslüm Kayacan, şöyle devam etti: “Anladım ki: yolu doğru olanın yükü ağır olmazmış. Gelinen süreçte; Samimiyetiniz, birlikteliğimiz ve vermiş olduğunuz destekleriniz sayesinde, derneğimiz İstanbul’da hak ettiği saygınlığı kazanmaya başlamıştır. Bizler, üstlenmiş olduğumuz bu görevi Allah’ın izniyle başarıyla yürüteceğimize olan inancımız her geçen gün artmaktadır. Dernek Yönetimi olarak; Seçildiğimiz günden bu yana; gerek üyelerimizden ve gerekse de siyasi yöneticilerimizden talep edilen ve hedeflenen her şeyin, şahsımız için değil, memleketimizin İstikbali ve kalkınması için olduğu mantığıyla hareket edilmiştir. Girişimlerimiz hep bu mantıkla olmuştur.”

Büyük Usta Necip Fazıl’ın, “Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe Varmayan, mızrak utansın. Hey gidi küheylan, koşmana bak sen. Çatlarsan, doğuran kısrak utansın.” Dizelerini dile getiren Başkan Müslüm Kayacan, “Üstadın dediği gibi, biz yönetim olarak çalışmamıza bakıp, yapmamız gerekeni yapıp, gerisini Allah’ın takdirine bırakmışızdır.” ifadesini kullandı.

DERNEĞİN TAPUSU ALINDI

Başkan Kayacan, Şirinevler’deki dernek binasının borcunun bittiği müjdesini verdiği konuşmasına şöyle devam etti: “Dernek binamız, kıymetli ağabeylerimiz ve üyelerimiz sayesinde alınmıştı. Lakin değerli üyelerimizden Sayın Mehmet Koç’a olan borcundan dolayı tapuyu alamıyorduk. Ben huzurunuzda kendisine teşekkürlerimi göndermek istiyorum. O zamanın parası 300.000 TL borcu silerek tapuları tarafımıza vermiştir. Derneğimizin borcu kalmamıştır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum.

URSİAD KURULDU

Av. Kayacan, yakın zamanda, Ömer Bahçıvan başkanlığında, Adnan Şansal’ın da ikinci başkan olduğu Şanlıurfa Sanayici ve İşadamları Derneği (URSİAD)’nin kurulduğunu hatırlatarak, “Yakın zamanda genel kurulu olacak bu kardeş derneğimizin temsiliyet anlamında bize güç katacaktır. Ben kendilerini bu başarılı girişimden dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Hemşeri derneklerinin düzenlemiş olduğu bu tarz etkinliklerin amacının; dostlukları pekiştirmek, sosyal yardımlaşmayı,  dayanışmayı sağlamak ve gurbetteki üyelerini buluşturmak olduğunu belirten Başkan Kayacan konuşmasını “Bizler 4’cüsünü düzenlediğimiz bu tirit gününde hemşerimiz olan iş adamlarının, organizasyona sponsor olmasını rica ediyoruz. Bunun sebebi; firmalarımızın, hemşerilerimiz tarafından tanınmasını sağlamak, ve iş dünyasında eksik kaldığımız ‘milliyetçilik’ duygusunu canlandırmaktır” dedi. Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan, bu seneki sponsorluğundan dolayı Ilgın İnşaata ve sahipleri Osman Bucak ve İ. Halil Yanmaz beylere katkılarından dolayı, davetlilere de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” sözleriyle tamamladı.

GURBETTE OLMANIN EKSİKLİĞİ

Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Yanmaz ise konuşmasında, tirit buluşmasını organize ederek Şanlıurfalıların buluşmasına vesile olan Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Müslüm Kayacan ve yönetimine teşekkür etti. Gurbette olmanın insanın bir tarafının eksik olması anlamına geldiğini vurgulayan Yanmaz, şunları söyledi:

“Hepimiz burada, doğduğumuz şehirden uzakta rızkımızın peşindeyiz ama Urfamızı da unutmuyoruz. Urfa demek ‘misafirperverlik’ demek, ‘sofranın herkese açık olması’ demek. Bu bizim en güzel hasletlerimizden zatin biri. Bu hasletimizi Hz. İbrahim Peygamber’den almışız. Boşuna dememişler ‘Halil İbrahim Sofrası’ diye.”

Ilgın İnşaat hakkında da bilgi veren İ. Halil Yanmaz, firmaları 1990 yılında kurduklarını ve 28 yıldan beri ticaretin içinde olduklarını söyledi. Türkiye genelinde 11.500 konut ve 2000 yataklı hastane inşaatını bitirmiş bulunduklarına dikkat çeken Yanmaz, “Şimdilerde yaklaşık dört yıldan bu yana projesini tasarladıkları Eyyüp Sultan Hazretleri’ne yürüme mesafesinde 1050 konuttan oluşan sitenin yapımına başladıklarını söyledi. Satış ofislerinin haftanın yedi günü açık olduğunu vurgulayan Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yanmaz, gelmek isteyen hemşehrilerini ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

GURBET İLE SILANIN BULUŞMASI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da, gurbet ile sılanın buluşmasına şahitlik ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Buraya her geldiğimde bir masada üniversite, bir masada lise, bir masada ilkokul arkadaşıma rastlıyorum. Bu buluşma, bu muhabbet aramızdaki sıcaklığın devam ettiğinin göstergesidir. Hepiniz bir nedenden dolayı İstanbul’a göç ettiniz ama hiçbir zaman Şanlıurfa’yı unutmadınız. Bulunduğunuz makamda, mevkide, ticaret hayatınızda memleketinizin geleneğini hep yansıttınız. Dolayısıyla bizleri İstanbul’da güzel şekilde temsil ettiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Vefa; sevgide, sadakatte ısrar etmek demektir. Sizler bu konuda da Şanlıurfa’ya karşı sevginizi, sadakatinizi gösteriyorsunuz, ben bu konuda da hepinize yine tek tek teşekkür ediyorum. Sizlerden lobi konusunda bir beklentimiz var; Şanlıurfa’yı ülkeye hatta dünyaya en güzel şekilde tanıtmak… Sizin engin bilginizden faydalanmak ve bu konuda işbirliği yapmak istiyoruz. Peygamberler şehri kentimizin geleneğini, kültürünü anlatmamız lazım. Dünyanın en eski yapıtı olarak bilinen Göbeklitepe Şanlıurfa’da ve biz Haliliye Belediyesi olarak Göbeklitepe’yi ‘daha eskisi yok’ sloganıyla tanıtmaya çalışıyoruz. Çünkü bu tanıtım Şanlıurfa’nın turizmine ülkemizin turizmine çok büyük destek sağlayacaktır.”

Tirit Günü’ne, 22.Dönem Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Faruk Bayrak, İstanbul Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şanlıurfaspor eski Başkanı ve işadamı Fethi Şimşek, URSİAD Başkanı Ömer Bahçıvan, Viranşehirliler Derneği Başkanı Necati Erol, THM sanatçısı Selahattin Alpay’ın yanı sıra çok sayıda Şanlıurfalı katıldı.




Müslüm Aktürk ve Ahmet Üner'in haberi 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195