Title of a News Article

Hilvan'da kadına çok değer veriliyor...

.

Hilvan'da kadına çok değer veriliyor...
banner206
 Hilvan Belediyesinden Kadınlara Yönelik Sosyal Proje 

 

Hilvan Belediyesi, kadınlara yönelik olarak soysal bir projesini daha hayata geçirerek ilk defa belediye bünyesinde geliştirdiği Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

 

 

İŞ-KUR desteğiyle hayata geçirilen ve kadınlara yönelik sosyal bir proje olan Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezinin açılışında konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, kadınların toplumun temel direkleri olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

 

‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İŞ-KUR ortaklığı ile hazırladığımız projeyi bugün hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kadınlarımıza yönelik olarak açtığımız bilgilendirme ve kültür merkezimizin temel amacı, kadınlarımızı meslek sahibi edip ailelerine ekonomik katkıda bulunmaları için destek vermektir. Kuaförlük, el sanatları ve biçki dikiş olmak üzere 3 bölüm olarak faaliyet gösteren merkezimizde, Ekim ayının ortasından sonra triko, bilgisayar ile park ve bahçe budama kursları da açılacaktır. Her bölüm bünyesinde İŞ-KUR destekli 15 kursiyer ile birlikte ve birer eğitmeni bulunmaktadır. Amacımız Hilvan’da bilgili, bilinçli ve vasıflı kadınların olmasını sağlamaktır. Emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun’ dedi.

 

Açılışa katılan Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay ‘Toplumun temel taşlarından biri olan kadınlarımızı ev ortamından iş ortamına kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Kadınlarımızı aktif olarak sosyal ve ekonomi hayatına kazandırdığımız zaman hep birlikte üretken bir toplum haline geliriz. İlçemize bu projeyi kazandıran Hilvan Belediyesine teşekkür ederim’ dedi.

 

Hilvan Belediyesi bünyesinde açılan Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezinin açılışına Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve Kaymakam Ahmet Özay’ın yanı sıra, belediye başkan yardımcısı Ali Şıldır, Garnizon Komutanı Timur Deniz, Emniyet Müdürü Mümin Özmen, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

 

Açılışı gerçekleştirilen bilgilendirme be kültür merkezinde inceleme yapan kaymakam Ahmet Özay, kültür merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

 

Kültür merkezindeki kursiyerler açılışa katılan davetlilere mahalli yemek ve tatlı ikramında bulundular.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195