Title of a News Article

Hilvanlılar Beykoz’da Estirdi

İstanbul Beykoz’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Halk Dansları Çocuk Festivaline katılan Hilvan folklor festivale damgasını vurdu.

Hilvanlılar Beykoz’da Estirdi
banner206

 

Beykoz Kaymakamlığı ile Beykoz Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Halk Dansları Çocuk Festivaline, Beykoz Belediyesi ile kardeş belediye olan Hilvan Belediyesi de davetli olarak katıldı. Hilvan’ı temsil etmek için giden Hilvan Anadolu Kız Meslek Lisesi folklor ekibi festivalde tam not aldı.

 

Beykoz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen festivale aralarında Macaristan, Letonya, İspanya, İtalya, Polonya, Yunanistan, Bosna Hersek ve Kıbrıs’ında bulunduğu 7 kardeş şehir katıldı. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, folklorik kültürlerini tanıtan ekipler arasında bulunan ve Hilvan’ı temsilen katılan folklor ekibi davul zurna eşliğinde Hilvan’ın ve Şanlıurfa’nın folklor kültürünü tanıttı.

 

Yerel kıyafetleriyle de büyük ilgi toplayan Hilvan Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan ekibin sergilediği folklor gösterisi salonda büyük ilgi gördü.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195