Title of a News Article

HRÜ'de Risale-i Nur konuşuldu

HRÜ'de Risale-i Nur konuşuldu
banner206
 Harran Üniversitesinde ‘Risale-i Nur’a göre birlikte yaşama kültürü’ paneli düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi ve GAP Kültür Araştırmaları Derneği (GAP-DER) tarafından fakültenin konferans salonunda düzenlenen ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Ekinci’nin yaptığı panele, Harran Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kasım Yenigün, Doç. Dr. Atilla Yargıcı, Yrd. Doç. Dr. Cüneyd Gökçe ve Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan GAP-DER Başkanı Doç. Dr. Said Şahinalp, “Hepimizin Allah’ı, Peygamberi, kıblesinin bir olduğuna ve bu kadar birlerin varlığına dikkat çeken Kuran’ın bir tefsiri olan Risale-i Nur’un birlik yaşama ruhu, bugün bu panelde değerli bilim insanlarımız tarafından masaya yatırılacak” dedi. Panele konuşmacı ve dinleyici olarak katılanlara teşekkürlerini sundu.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan, Bediüzzaman Said Nursi’nin ‘Kimin himmeti, milleti ise o tek başına bir millettir’ sözünü aktararak başladığı konuşmasında; “Bediüzzaman, bölgemizin yetiştirdiği büyük bir İslam âlimidir, dolayısıyla bizde bu bölgede büyük alimin bu büyük mütefferkir görüşlerinden hep yararlandık, halende yararlanıyoruz. İslam medeniyetine baktığımızda hep bir kardeşleştirme projesini görüyoruz” diyerek milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmamız gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Açılış konuşmalarının ardından panelistler, Risale-i Nura göre birlikte yaşama kültürünü masaya yatırdı. ‘İslamiyet’in özü sevgi ve muhabbettir’, ‘Kardeşliğimiz, İslam kardeşliğidir’, ‘En üstün, en kıymetli olanınız takvada üstün olanınızdır’, ‘Birlikte yaşamanın mayası muhabbettir, Milliyetimiz İslamiyet’tir’, ‘İki cihanın rahat ve selâmetini iki harf tefsir eder, kazandırır: Dostlarına karşı mürüvvetkârane muaşeret ve düşmanlarına sulhkârane muamele etmek’, ‘Her şeyden önce bize lazım olan nedir?-Doğruluk ve yalan söylememek’ ve benzeri Risale-i Nur eserlerinde geçen tabir ve düsturlar üzerinde yoğunlaşan konuşmacılar, panelin sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Yoğun katılımın olduğu panel yaklaşık iki saat sürdü.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195