Title of a News Article

Kadın başına neler yapıyor neler

Kadın başına neler yapıyor neler
banner206
 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kültür ve turizmde atağa geçti ve bünyesindeki çok sayıda müzeye bir yenisini daha ekleme kararı alarak 'Kelebek Müzesi' de kuruyoruz dedi. Hala alt ve üst yapı sorunları yaşayan Şanlıurfa'ya karşı Gaziantep'in bu girişimleri "Gaziantep Büyükşehir Uzay Liginde, Şanlıurfa Amatör Ligte" dedirtti.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes Gaziantep’i Dünya’nın Ekonomik Seyahat Destinasyonları Listesi’nde 10. sırada, mutlaka ziyaret edilmesi gereken ekonomik destinasyonlar arasında gösterdi. Nasıl göstermesin!

Belediye Başkanlığını yaptığı Gazi kenti 'Müzeler Şehri' olarak dillendiren Fatma Şahin şimdide Kelebek Müzesi için kolları sıvadı.

Ekonomiden sağlığa, eğitimden iş, sanat ve spor dünyasına kadar her alanda karşılaştırması yapılan Şanlıurfa ve Gaziantep'in arasındaki fark iyiden iyiye açıldı.

Fatma Şahin artık kıyaslanacak bir alan bırakmadı!

Sivil Toplum Kuruluşları (STK),işadamları ve yatırımcılar ile Bakanlık dönemindeki bürokrasiyi de arkasına alan Şahin, Şanlıurfa'ya nispet yapar gibi projeden projeye koşuyor.

Şanlıurfa bakıyor, kızıyor, konuşuyor.

Bkz. Ulaşım

Biz daha tramvay yapıp ulaşımı rahatlatmayı düşünürken, Gaziantep'te tramvay vatmanlar için gelin arabası oldu bile. 

 

Biz Şanlıurfa'yı ne yapsak da tanıtsak diye uğraşırken Gaziantep çoktan Gastronomi Kenti olup mutfağıyla dünyaya açıldı bile.

 

Belediye meclis toplantılarının yeri bile Şanlıurfa'yı geride bırakıyor. 

                                           Gaziantep                                                                           Şanlıurfa

                                                                                                                                    

  

 

Biz tarih şehriyiz diye övünüp 6 müzeye ziyaretçi çekmeye çalışırken Gaziantep; Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Hamam Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Sanatları Müzesi, Yesemek Açık Hava Müzesi, Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Panorama Müzesi, Atatürk Anı Müzesi'yle yetinmeyip Kelebek Müzesi de açmaya karar verdi. 

 

Halfetiyle ortak sınırımız bulunduğu için en büyük farkı da orada görmek mümkün. Bizler tepeye otopark dikip sosyal tesis yapmakla nam salmaya çalışırken Gaziantep Rumkale'ye Su Altı Arkeoloji Müzesi kuracak.  Bununla da yetinmeyen Fatma Şahin, Rumkale'ye teleferik sistemini de kurmak için gerekli izinleri aldı bile.

 

Şanlıurfa bu kış su birinkintileri takılmadan işten eve gitmenin hayalini kurarken, Gaziantep gübre ve çim atıklarıyla biyogaz üretimine başlayacak. 

 

Fatma Şahin Urfa'ya nispet yapar gibi başarıdan başarıya koşup tabiri caizse pastayı süslerken; Şanlıurfa ise hala alt ve üst yapıdaki eksiklikleri gidermekle uğraşıyor. 

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195