Title of a News Article

Kandil mesajı yayımladı

Kandil mesajı yayımladı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, mübarek Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül mesajında, “Bu mübarek gece gönüllerimiz bir olsun. Birliğimiz, dirliğimiz ve ülkemizin huzuruna vesile olsun inşaallah. Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ve İslam âleminin Regaib Kandili mübarek olsun” diyerek Şanlıurfalı hemşehrilerinin ve İslam âleminin Regaib Kandilini tebrik ettiğini söyledi.

 

Regaib gecesi yapılan dua kabul olur

 

Regaib Kandilinin, İslam dininde mübarek kabul edilen gecelerden biri olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, “Recebin ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Bilindiği gibi, 3 ayların müjdecisi olan ve Receb ayının ilk Cuma gecesi Regaib Kandilidir. Yani 07 Mart 2019 Perşembe gününü 08 Mart Cuma gününe bağlayan gecedir. Allahü Teâlâ, bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib gecesi yapılan dua kabul olur. Namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Bu gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere kat kat sevab verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan kaza namazı kılmalı. Kazası olmayan da nafile namaz kılar. Ayrıca Kur’an-ı kerim okumalı, tesbih çekip, tevbe istiğfar etmeli” dedi.

 

Regaib gecesini ihya edene, kabir azabı yapılmaz

 

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, “Receb ayının ilk Cuma gecesini (Regaib gecesini) ihya edene, kabir azabı yapılmaz. Duaları kabul edilir. Yalnız, 7 kimsenin duası kabul olmaz. Bunlar; Faizci, Müslümanları aşağı gören, ana babasına eziyet eden, Müslüman olan ve dinin emirlerine uyan kocasını dinlemeyen kadın, çalgıcı, livata ve zina eden, beş vakit namazı kılmayan. Bunlar, bu günahlardan vaz geçmedikçe, tevbe etmedikçe, duaları kabul olmaz. Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı Kerim okumalı, bilhassa ilim öğrenmelidir. En kıymetli ilim, doğru yazılan ilmihal bilgileridir. Ülkemizin birliğine, dirliğine, huzur ve güvenine vesile olması düşüncesiyle bol bol dua edilmelidir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 22:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195