Title of a News Article

Kıraathane dediğiniz böyle olur!...

Kıraathane dediğiniz böyle olur!...
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerinden Millet Kıraathanesi’ni Şanlıurfa’da hizmete sundu. Açılışı gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, “Atmış olduğumuz her adım yapmış olduğumuz her proje Şanlıurfalı kardeşlerimiz içindir” diye konuştu.   
Vatandaşların komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve geleneksel mahalle kültürünü yaşatmak adına önemli bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, herkesi kucaklayacak bir şekilde yeni modern konsepte Millet Kıraathanesini hizmete sundu. 


Millet Kıraathanesinin açılışını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, sosyal ve kültürel anlamda halkı bir araya getirecek Millet Kıraathanesinin hayırlı olmasını diledi.

Açılış öncesi konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, “Şehirler içinde yaşayan insanlarındır. İçinde yaşayan insanların öyküsünü, duygusunu, düşüncesini, yaşam tarzını ve yaşamını barındırır. İşte AK Belediyeler gerek oluşturmuş olduğu projeler ile gerek ise geleceği düşünen kurumlar olarak sürekli gençliğe bir yatırım peşindeler. Şanlıurfa’da gençlik noktasında çok önemli çalışmalara imza attık. Şanlıurfa Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde yine Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde oluşturduğumuz Kütüphaneler ve Eğitim Şube Müdürlüğümüz önemli çalışmalara imza atıyor. Yeni neslimizin okuması için birçok çalışma yaparak milyonlarca kitap dağıttık. Şanlıurfa’nın en ücra köşesindeki gencimize ulaşarak sınavlarda başarılı olması adına deneme sınavları noktasında destek verdik. Okullarımızda Kütüphaneler oluşturduk. Ve bununla kalmayarak fırsat bulduğumuz yeşil alanlarda Kütüphaneler açtık. Okumaya önem veriyoruz, okumak geleceğe kapı açmaktır. Okumak vatan sevgisidir, okuyup gelişmediğiniz sürece ve gelecek neslin gelişimini sağlayarak geleceğe hazırlamazsanız bu sevginin azaldığını göreceksiniz” dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: 95 YAYIN DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK

“Vatanımız ve milletimiz birçok mücadele ile karşı karşıya geldi ve 15 Temmuz Destanı da bu mücadeleden biri” diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Bu mücadeleyi gençlerimizin daha iyi anlayabilmeleri için Yazarımız İrfan Gürkan Çelebi tarafından kaleme alındı. Sadece bu eserle yetinmeyerek Şanlıurfa peygamberler şehridir dedik ve Hz. İbrahim’i konu alan kitaplar, Türk Klasikleri, Dünya Klasikleri anlamında Büyükşehir Belediyesi olarak birçok kitap bastırarak 95 esere çıktık. Amacımız gelişmeyi sürekli tabana yayabilmektir, çocuklar hepimizin bu nesil bizim neslimiz eğer bizler bu nesle ne kadar kıymet verirsek biliriz ki gelecekten o kadar umut dolu oluruz.



İşte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’mizin ve yerel yönetimleriniz gündemine getirmiş olduğu Millet Kıraathanesi vesilesiyle buradayız. Bu projede emeği geçen tüm personellerimi kutluyorum. Çalışmalarımız hiçbir zaman kişi endeksli değildir, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kadrolar olarak hep birlikte ve beraberce hareket ettik. Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, teşkilatlarımız, STK’larımız ve vatandaşlarımız her zaman baş tacıydı. Atmış olduğumuz her adım yapmış olduğumuz her proje Şanlıurfalı kardeşlerimiz içindir” diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin dört bir yanında açmaya çalıştığı milletin vaktini heba edeceği yerler değil değerlendireceği yer olan Millet Kıraathanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın burada kitap okuyup Ödevlerini Bilgisayar yardımı ile yapabileceği millete hizmet edeceği alanlardır buralar. Bu güzel projeyi Şanlıurfa’mıza kazandıran Başkan Nihat Çiftçi’yi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Programa konuk yazarak olarak katılan 15 Temmuz kitabının yazarı İrfan Gürkan Çelebi ise, “15 Temmuz Hain Darbe girişimini gençlerimize anlatmak için yazılmış bir kitaptır. Geleceğimizin teminatı olan gençler ve yavaş yavaş bizim yerimizi alacakar, onlarda bu ruhun ve bilincin oluşması önemli” diye konuştu. 

Türkiye’nin kent merkezindeki en büyük yeşil alan olma özelliği taşıyan GAP Vadisi projesinin 2.etabında açılışı yapılan Millet Kıraathanesinin içinde, kütüphane, okuma salonu, oturma alanları, öğrenciler için bilgisayarla ders çalışmalarına olanak sağlayacak alanlar, ücretsiz kahve ve çay ikramı yapılacak. 

Öte yandan Açılışı gerçekleştirilen Millet Kıraathanesi’nin içinde yazar İrfan Gürkan Çelebi tarafından imza günü ve söyleşi yapıldı.


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2019, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195