Title of a News Article

“ Koruyucu Melekler ” İftarda buluştu

“ Koruyucu Melekler ” İftarda buluştu
banner206
 Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü “ Koruyucu Aileleri ve Çocukları “ iftarda bir araya getirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Koruyucu Aile Birimi tarafından organize edilen ve Karaköprü Belediyesinin destekleriyle düzenlenen iftar programında, Koruyucu Aileler ve çocuklar bir araya geldi. 
Hacı Bekir sofrasında düzenlenen iftar programına, Şanlıurfa valisi Abdullah Erin’in eşi Gülhan Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkan Hakkı Bilgiç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ASP İl Müdür Yardımcıları, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.
Programın açılış konuşmasını ASP İl Müdürü Hasan Bilici yaptı. 
Müdür Bilici, Konuşmama başlamadan önce siz değerli ailelerimize organizasyonda emeği geçen personellerime ve katkılarından dolayı Karaköprü Belediyesine ve Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bakanlığımız toplumun temel taşı olan aile üzerinde titizlikle durmaktadır. Koruma ve bakım altında olan çocuklarımızı şartlardan dolayı bir şekilde kendi ailelerinin yanından alarak kurumumuzun çeşitli birimlerinde bu çocuklara bakım, barınma, eğitim, sağlık, danışmanlık hizmeti veriyor her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Karşılayamadığımız bir şey var ki çocuklarımızın yokluğunu aradığı tek şey aile ortamı diyebilirim. Anne, baba sevgisi, şefkati bunu da siz değerli güzel yürekli fedakâr insanlarla ailelerle çocuklarımıza verebiliyoruz.
Şuan itibari ile 61 çocuğumuza 43 koruyucu aile tarafında bakılmakta olup, bu sayının Hz. İbrahim’in memleketi Şanlıurfa için yetersiz olduğu ortadadır. İnanıyorum ki Sayın Valimiz ve saygıdeğer Hanımefendinin de himayesinde Şanlıurfalı kardeşlerimizin duyarlılığı sayesinde koruyucu aile sayımız gün geçtikçe artacak ve bu sosyal yaramız biran önce tedavi edilecek; güzel eller, güzel ailelerle buluşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek akşamın bu manada hayırlara vesile olmasını temenni ederim ” dedi.
Ailelere üstlendikleri önemli sorumluluk için teşekkür eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Onların en büyük ihtiyacı sevgi ve şefkat. Bu ihtiyaçları en güzel sizler karşıladınız, sizler gerçekleştirdiniz. Üstlendiğiniz bu sorumluluk sadece kendi şahsınızla ilgili değil, ülkenin ve milletin geleceğiyle ilgilidir. Bizim sahip olamadığımız her çocuk bu ülkenin geleceğine konan, başkaları tarafından kullanılan bir dinamit olabilir. Bu gece vesilesi ile bir araya gelmemizi sağlayan Başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, "Şu anda 4 bin 915 koruyucu ailemizde 5 bin 981 çocuğumuz var. Ülke genelinde uyum sürecinde olan 200 civarında çocuğumuz bulunuyor. Bu sayılarla beraber koruyucu ailede bulunan çocuk sayımız 6 binin üzerinde. Şu anda bizim kuruluşlarımızda kalan çocuk sayısı 13 bine yakın " dedi.
Koruyucu ailelerin göstermiş olduğu fedakârlığa değinen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Yüreğinize sağlık. Ufacık bir yavrunun sorumluluğunu almak öyle zannediyorum ki, takdirlerin en büyüğünü hak ediyor. Şanlıurfa’daki ailelerimize gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Gerekli ilgi ve alakayı göstermek suretiyle çocuklarımıza anne sıcaklığını, baba şefkatini gösteriyorsunuz. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakması noktasında önemli görev üstlendiklerini ifade etti.
Gecenin sonunda ASP İl Müdürü Hasan Bilici, programa verdikleri destekten ötürü Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195