Title of a News Article

Kurban kesilerek temeli atıldı

.

Kurban kesilerek temeli atıldı
banner206

 Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi, kente, bölgenin en modern kültür merkezlerinden birini kazandırıyor. İlçenin gelişimine önemli katkılar sağlayacak kültür merkezinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

 “Kültür merkezi, kentin gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak”

Akçakale Belediyesi tarafından istasyon caddesinde yapılan Akçakale Belediyesi Kültür Merkezinin temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleşti.  Temel atma törenine; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, askeri erkan, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu gün şahadet haberini aldığımız Derik ilçe kaymakamımız Muhammet  Fatih Safitürk'e Allahtan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum  diyerek söze başlayan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan; 

Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Akçakale Belediyesi Kültür Merkezi’nin 5 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini ve her kat bin 450 metrekare olmak üzere 3 kattan oluşacağını ifade etti. Projenin 3 milyon 500 bin TL bedelle ihale edildiğini ve 240 günde tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını belirten Ayhan, proje kapsamında ayrıca 3 bin 550 metrekare çevre ve yeşil alan düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

 “ŞEHRİMİZE YAKIŞAN BİR YAPI OLACAK”

Kültür merkezinin; evlendirme memurluğu, nikâh salonu, 2 adet cep sineması, 20 kişilik atölye ve derslikler ile ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan 750 kişilik konferans salonundan oluştuğunu ifade eden Ayhan, projenin, engelli bireylerin de hiçbir engelle karşılaşmadan hizmet alabilecekleri şekilde planlandığını dile getirdi. Ayhan, “Akçakale’mize böylesine önemli bir eser kazandırıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Şehrimize yakışan bir yapı olacak. Konferans salonu farklı etkinliklere ev sahipliği yaparken, atölye ve dersliklerde çeşitli kurslar düzenlenecek. Merkezimiz tamamlandığında kentin gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca, bölgenin tek ‘engelsiz’ kültür merkezi olacak” dedi.

Ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi; "Öncelikle Akçakale Belediye Başkanımızı böylesine güzel bir proje yaptıkları için kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür merkezlerin çok önemli olduğunu ve elzem bir yatırım olduğunu belirtmek istiyorum. Akçakale sürekli büyüyen ve gelişen bir ilçemiz. Bu tür merkezler insan odaklı yapılardır.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise; " İlçe belediyemize bu güzel yatırım için teşekkür ediyorum. bu tür projeler kültür odaklı ve gerekli olan projelerdir. Bu projede emeği geçenleri de tebrik ediyorum. Allah hayırlı ve uğurlu eylesin."

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemallettin Yılmaztekin; "Temel gayemiz insanlarımıza hizmettir. Akçakale halkı tüm seçimlerde anlının akıyla çıkarak AK Parti hükümetlerine hep destek verdi. bunun karşılığı olarak da hizmetlerin en iyisini almayı hak ediyor. Bu projeden dolayı bende Akçakale Belediye Başkanımız Sayın Abdülhakim Ayhan'ı kutluyorum. 

Okunan kuran-ı kerim  tilaveti ve kesilen kurban sonrası program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195