Title of a News Article

Kuveyt destekli açılış

Kuveyt destekli açılış
banner206


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveyt Al Salama Derneği ve Akçakale Hılful-Fudul Derneğinin katkılarıyla yapımı tamamlanan konfeksiyon atölyesinin açılış törenine katıldı.
İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Akçakale Hılful-Fudul Derneği Başkanı Hamit Ataman, dernek faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Kuveyt Al Salama Derneği ile işbirliği yaparak projenin temelini altı ay önce attıklarını belirten Ataman, başta Suriyeli misafirler olmak üzere yardıma muhtaç olan herkese imkanları ölçüsünde yardım ve destekte bulunduklarını söyledi.
Akçakale’nin yerleşik nüfusundan çok fazlasını beş yıldır misafir ederek ensar şehir olma özelliğini hak ettiğini dile getiren Vali Erin, Suriye’de yaşanan gelişmelerden sonra güvenli bir liman arayan Suriyelilerin en fazla rağbet edilen ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu, Türkiye’de 3,5 milyondan fazla Suriyeli’nin tam bir uyum ve dayanışma içinde hayatlarını idame ettirdiğini söyledi. Türkiye’deki 3,5 milyondan fazla Suriyeli’nin 500 bininin Şanlıurfa’da misafir edildiğini sözlerine ekleyen Vali Erin, Şanlıurfa ve Akçakalelilere evsahipliğinden dolayı teşekkür etti.
İki derneğin işbirliği ile açılışı yapılan tesisin hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Erin, Türkiye’nin her zaman mazlumlara kucak açan bir politikaya sahip olduğunu ve bu politikayı devam ettireceklerini ifade eden Vali Erin, “Onların hesabı, bu kadar insanı misafir eden bir ülkenin ekonomisinin ve sosyal yapısının bozulacağı yönündeydi. Ancak Allah’ın da bir hesabı var. Allah’ın emrini ifa etmenin de bir ödülü var. Bütün finans kuruluşlarının hesaplarını şaşırtan bir durumla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti tüm engelleme ve zorlamalara rağmen dünyanın 13’üncü büyük ekonomisi durumundadır. Yine Cumhurbaşkanımızın bahsettiği gibi, dünyadaki ilk on büyük ekonomi arasına girmenin çabasını ortaya koyuyoruz ve bunu inşallah en kısa sürede göreceğiz” dedi.
Ortadoğu ve İslam coğrafyası üzerinde planlı ve art niyeli çalışmaların yürütüldüğünü proje sahiplerinin de artık saklamadığını, dünyanın terörist ilan ettiği guruplara tırlarla silah sevkiyatı yapıldığını ve aslında hedeflerinin ne olduğunun çok net şekilde bilindiğini kaydeden Vali Erin, “Geçmişte bu hesapların şaştığına onlarca kez şahit olduk. Tekrar şahit olacağız inşallah” şeklinde konuştu.
Tüm İslam ülkelerinin samimiyet testinden geçtiğini belirten Vali Erin, büyük bir zenginlik ve servet içerisinde yaşayan İslam ülkelerinin her gün İslamın emrine muhalif olarak yardım elini uzatmamasını samimiyetsizlik olarak değerlendirdi.
Vali Erin, Akçakale’ye yaptıkları böylesi bir yatırımdan dolayı Hılful Fudul Derneği ve Kuveyt Al Salama Derneği yöneticilerine ve destekçilerine teşekkür etti.


DR. NEBİL ELOWN, DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK
Başta Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle muhacir durumuna düşen Müslümanlara ve tüm mazlumlara yardım ve destekte bulunmak amacıyla kurulan derneklerinin, Türkiye’deki bu faaliyete destek verdiğini belirten Kuveyt Al Salama Derneği Başkanı Dr. Nebil Elown ise, Türkiye’de Suriyeliler için yapılan yardımları gördüklerini ifade ederek şükranlarını sundu.
BAŞKAN AYHAN: AJANLAR AKÇAKALE’DE GEZİYOR
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Amerikan, İtalyan, Alman ve İngiliz ajanlarının Akçakale’de gezip tozup karşı tarafta ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını ve kendilerince Suriye’yi paylaştıklarını belirterek, “İslam coğrafyası hiçbir zaman Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizin yanında durmadı. Ama bundan sonra inşallah yeni bir uyanış olur, tüm İslam alemi birlik olur. Bilindiği gibi Suriye’de iç savaş bitti ama dış güçler bunun bitmesini istemiyor” şeklinde konuştu.
Akçakale’de böyle bir derneğin açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “İhtiyacı olana balık vermeyin, balık tutmayı öğretin diyen bir anlayış vardır. İşte bu tesis de Akçakale’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine meslek edindirerek bu anlayışı hayata geçiren örnek bir çalışmadır” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
MİLLETVEKİLİ ÖZCAN, KUVEYT HEYETİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Törende bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da, Körfez ülkelerinin Türkiye’deki Suriyeli mülteciler için yardımlarının şimdiye kadar Gaziantep, Hatay ve Kilis tarafına yapıldığını, bu çalışma ile körfez ülkesi Kuveyt’in ilk kez Şanlıurfa’da bir organizasyona iştirak ettiğini belirterek, Al Salama Derneği ve Hılful Fudul Derneği’ne teşekkür etti.
Akçakale’de yaşayan 400 Türk ve Suriyeli bayanın istihdam edileceği konfeksiyon atölyesinin açılış töreninden sonra, Akçakale Süleymanşah konaklama tesislerinde yaşayan 250 kimsesiz çocuğun sünnet töreni gerçekleştirilecek. Faaliyetler kapsamında, 250 engelliye çeşitli hediyeler verilecek, 1200 dul ve kimsesiz aileye gıda ve giyim yardımında bulunulacak.
Akçakale’de düzenlenen törene, Kuveyt Vakıflar Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı temsilcileri, Konsolosluk Temsilcileri ile çok sayıda Kuveytli sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile çok sayıda davetli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 00:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 6 yıl Önce

emeği geçenlere teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195