Title of a News Article

Lider çiftçi yetiştirmede mutlu son...

.

Lider çiftçi yetiştirmede mutlu son...
banner206
Şanlıurfa'da, dün akşam GAP Bölge İdaresi Başkanlığı Sosyal Tesislerinde öğrenciler tarafından çiftçilere yönelik doğayı koruma adına çok anlamlı bir sunum yapıldı. 

Su ve toprağın sürdürülebilir olarak kullanımını sağlamak,  katılımcı bir anlayışla doğru ve hızlı karar alabilme, teknolojinin doğru kullanılması, sporun vücuda yararları, karar ve yönetimsel anlayışın sağlanması, çevre bilincinin aşılanması, destek alabilinecek kurumların tanıtılması, görev ve sorumluluk bilincinin artması, çevre ile barışık değişime ve gelişmeye hazır katılımcı anlayışın geliştirilmesi ve bilgi kaynakları ile çiftçiler arasında çift yönlü bir iletişim kurulabilmesi için alt yapının oluşturulması eğitimi alan yüzlerce kız ve erkek öğrenci, 12 gün boyunca bu konularla ilgili uygulamalı eğitim alarak daha iyi birer doğa dostu olmaya aday oldular. 

GAP Bölge idaresi sosyal tesislerinde dün akşam tiyatro eşliğinde 12 günde alınan eğitimin özeti sergilendi. GAP tarım bölge kalkınma idaresi Başkanlığı koordinasyonunda 2002 yılından bu yana yürütülen bu proje, bu yıl bir kez daha yapıldı ve bu yılda yoğun katılım gördü. 

Bin 500 den fazla öğrencinin katıldığı yaşları ve 11 ila 13 olan kız ve erkek çocuklarının katıldığı kamp, meyvelerini verdi. Dün akşam düzenlenen etkinlikte tiyatro gösterisi yaparak doğaya sahip çıkan öğrenciler, deyim yerindeyse büyüklere ders verdi. Damla sulama sisteminin ne kadar yararlı olduğu ile ilgili uygulamalı gösteri yapan öğrenciler, bu işin teşviki konusunda bir çok kişiye örnek oldular. 

Programa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Büyük Baş Hayvan yetiştiricileri Derneği Başkanı Reşat Karadeniz, çiftçiler ve öğrencilerin aileleri katıldı. Ev sahipliğini ise GAP Bölge idaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil yaptı. 

Tiyatro gösterisi sonrası öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 03:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195