Title of a News Article

Milli Şair anıldı...

.

Milli Şair anıldı...
banner206

 Şanlıurfa'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet akif Ersoy tüm Yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da çeşitli etkinliklerle  anılıyor.

Şanlıurfa'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla il Milli Eğitim Müdürlüğünce bir program düzenlendi. Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Ramazan Taşaltın, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ile Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Milli Şair Mehmer Akif Ersoy anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirlen konuşmalar yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, BŞB  Nihat Çiftçi birer konuşma yaptılar. ardından  Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Konuşma bir konuşma yaptı. Vali Küçük ‘ Mehmet Akif'in yazdığı İstiklal Marşı'nın 95 yıldır her yerde ve her zaman gök kubbe altında yükseldiğini   ifade ederek,Bir fani tarafından yazılmış sözün büyük millet tarafından sürekli tekrarlanmasının bahtiyarlık olduğunu belirten Küçük, "Bir söz ne kadar samimiyetle ve içten söylenirse o kadar etkili olur. Mehmet Akif o zamanki bütün acılarını ızdırabını ruhunda yaşamış, 'İstiklal Marşı yazılsın' denildiği zaman da hiç bir ücret talep etmemiş. Bütün samimiyetiyle ruhunu buna vakfetmiş" dedi.

 

Öğrenciler tarafından günün anlamını anlatan şiir ve gösterilerin sunulmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Program dereceye giren öğrencilere verilen ödüller ile sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195