Title of a News Article

Muhteşem bir etkinlik oldu...

.

Muhteşem bir etkinlik oldu...
banner206
 Dergah Camiinde 'Ezan ve Sala ile Diriliş’ 
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından Cuma günü Dergah camiinde cuma namazından önce ezan ve sala ile Diriliş programı düzenledi
Şanlıurfa’da ‘Güzel Ezan Okuma Kursu’nu bitiren 20 Müezzin Kayyım , 'Ezan ve Sala ile Diriliş' programında okudukları ezan ve salalarla duygulu anlar yaşattı.

Kur’an-ı Kerim, Ezan, sala ve ilahilerin okunduğu programa, Şanlıurfa halkı programa yoğun katılım gösterdi.

Cuma namazı öncesinde başlayan programda İl Müftülüğü tarafından farklı makamlarda ezan ve sala Güzel okuma hizmet içi eğitim kursunu bitiren 20 Müezzin Kayyım , sırayla değişik makamlarda Kuran-ı Kerim, ezan, sala ve ilahiler okudu.

Ezan ve salaları dinlemek amacıyla camiye akın eden Şanlıurfalılar, okunan ilahi ve salalara eşlik etti. Özellikle 15 Temmuz gecesi halkın darbeye karşı çıkma noktasında halkı etkileyen salanın okunması sırasında duygulu anlar yaşandığı görüldü. 

Okunan dualarla sona eren programın ardından programla ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü İhsan Açık, bu programda amaçlarının ezan ve salayı güzel okutmayı özendirmek olduğunu söyledi.

Açık, “Daha önce İstanbul’dan bazı hocalarımızı kurs için getirmiştik. Kursumuz sona erdi. Bizler de bir merasim yaparak hem ezan ve salayı daha güzel okutmayı özendirme, hem de ezan ve salanın kalplerimize ve hayatımıza katkısı olsun istedik. Çok güzel bir program oldu. İstanbul’dan gelen hocalarımıza, kursiyerlerimize, müezzinlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu programlarımız devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142