Title of a News Article

O dernekten kınama geldi

O dernekten kınama geldi
banner206
Kur’an Aşıkları Derneği (KA-DER) genel başkanı Fethi KÜÇÜK Fransa'da 300 kişinin şiddet ve Yahudi düşmanlığı yaydığı iddiasıyla Kuran-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkartılması talebini kınadı. 

Fransa'da aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaati temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayınlanan Kur’an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiri yayımladı  
Kur’an, Allah (c.c)'ın İndirdiği Son Kitaptır

Fethi KÜÇÜK:  Bütün Müslümanların istisnasız ortak inancına göre Kur’an-ı Kerim Allah'ın indirdiği son kitaptır. Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir. Kur’an-ı Kerim'e göre inancı ne olursa olsun insan hayatı değerlidir, dokunulmazdır. Hatta bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi, bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir. 
Tarih boyunca İslam toplumlarında Yahudi ve Hristiyanlar da dahil değişik inançlara mensup kişi ve grupların barış ve huzur içerisinde yüzyıllarca birlikte yaşadıklarının inkar edilemez bir hakikattir. Dünyanın muhtelif coğrafyalarında başta Yahudiler olmak üzere farklı inançlara mensup insanlar pek çok ayrımcılık ve zulme maruz kaldığında, İslam coğrafyasının bunların sığınağı olmuştur. 
Müslümanlar birlikte yaşadıkları bu topluluklara rahmet kaynağı Kuran'dan yola çıkarak hep iyilik, merhamet ve adaletle davranmışlardır. 
İslam medeniyetinin merkezleri konumundaki İstanbul, Kudüs, Bağdat, Şam, Kahire, Saraybosna gibi şehirlerde birlikte yaşamanın en güzel örneklerine şahitlik etmiştir. Bütün bu gerçeklere rağmen münferit ve faili meçhul bir takım olaylar üzerinden algı oluşturarak İslam'a, Müslümanlar'a ve Kuran-ı Kerim'e iftira edilmesi akla, ilme, tarihe, hakka, hukuka ve vicdana aykırıdır. Bu önyargılı çaba özellikle son zamanlarda Müslümanların temel hak ve hukukunu tehdit eden İslamofobiye hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır. 
Bütün Müslümanları incitecek ve dünya barışını bozacak bu tür provakatif eylemleri şiddetle kınıyorum. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195