Title of a News Article

Ölmeden önce görmeniz gereken tarihi mekanlar...

Ölmeden önce görmeniz gereken tarihi mekanlar...
banner206

Dünyanın en ünlü coğrafya ve keşif kuruluşu National Geographic Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler adlı kitabında Türkiye'den 6 kültür ve doğa mirasını listesine aldı.

Kitapta yer alan Ayasofya "Belki de inşa edilmiş en mükemmel bina" Mardin ise "Artuklu mirası" diye sunuldu.

Seyahat uzmanları ve fotoğrafçılarının hazırladığı kitapta, Ayasofya iki, Mardin ise üç fotoğrafla tanıtıldı.

Dünyanın en eski mekanları bölümünde Göbeklitepe, Dağ Manastırları bölümünde Trabzon Sümela Manastırı, Muhteşem Oteller kısmında Argos ve Kapadokya, Büyük Pazarlar kısmında ise Mısır Çarşısı anlatıldı.

Dan Westergren'in direktörlüğünde hazırlanan kitapta Ayasofya için "Belki de inşa edilmiş en mükemmel bina" ifadeleri yer aldı.

Mardin içinse "Ortodoks manastıları ve Artuklu mirası. Baş döndürücü Mardin, Suriye çölüne yukarıdan bakan parlak taç gibi bir tepede yer alır. Hamamları Artuklu döneminede yapılmış olup, Anadolu'nun en eski hamamlarıdır. Sıcak suyun keyfini çıkarmak için çok ideal bir yerdir" ifadeleri kullanıldı.

Kitapta yer alan dünya çapında bilinen ve bilinmeyen doğal ve insan yapımı 225 yerin arasındaki Göbeklitepe için "İnşası milattan önce 10 bin yılına uzanan Göbeklitepe'nin egzotik bitki ve hayvan resimlerini oyulduğu dikili taşlarla en eski tapınak olduğu düşünülmektedir. Çevrede antik insan figürleri bulunmuştur" şeklinde bilgi verildi.

Türkiye'den 6 önerinin yer aldığı kitapta "Hawaii’nin nefes kesen, 120 katlı bina yüksekliğindeki Hi’ilawe Şelalesi’nden NASA’nın gelecekteki Mars görevinin simülasyonunu yaptığı araziye kadar doğanın en harika manzaraları ile medeniyetin en büyük başarılarını deneyimleyin" deniyor. (Kaynak: National Geographic)

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2019, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195