Title of a News Article

ON BİNLER TARAFINDAN ANILDI

ON BİNLER TARAFINDAN ANILDI
banner206
Bu yıl 57.si düzenlen  Bediüzzaman Said Nursi ve şehitler anısına yapılan mevlide vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Üstad Bediüzzaman Said nursi Hazretleri Şanlıurfa'da defin edilmişti. 
Balıklıgöl'de bulunan Dergah Camisi'nde yatsı namazının ardından başlayan mevlide Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan BŞB Nihat Çiftçi, il Müftüsü Ihsan Açık, ve  binlerce kişi katıldı. Çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşlar, Said Nursi'nin ilk gömüldüğü mezar başında dua etti.

Şehir dışından gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Bugün Kadir gecesinin arifesindeyiz. Çok önemli bir şahsiyet için mevlidi şerif okunuyor. Bilim, ilim ve irfanıyla yol gösterici, Risale-i Nur ile bir nevi dünyaya islamiyete, Müslümanlara ışık tutmuş olan ve hayatı boyunca mücadele ile sırf hakkı icra etmenin yolunda hareket eden bir zatın mevlidine Türkiye'nin dört bir yanında akın akın gelen insanlar var. Bu kutsal belde, peygamberler şehri Şanlıurfa'da misafirleri ağırlamanın huzurunu yaşıyoruzö dedi.

Mevlidin 57 yıldır yapıldığını ifade eden Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat vakfı yöneticileri gelen misafirlerle yakından ilgilendiği görüldü. Mevlit sonrası Dergah camisinde sabaha kadar dualar ve zikirler edildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 03:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195