Title of a News Article

Ralliciler Harran'da...

Ralliciler Harran'da...
banner206

Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden olan ve Türkiye etabının startı İstanbul Sultanahmet'te verilen 'Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi' Tarihi Harran ilçesine geldiler.

Almanya'da Europa-Orient Ralliye Derneği Başkanı Wilfried Gehr, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin ile 11 ülkeden yaklaşık 150 amatör rallici, Şanlıurfa'ya dün gelmişlerdi. Burada bir açıklamada bulunan Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, bu sene 14'üncüsünü düzenledikleri rallinin 11 Mayıs tarihinde Almanya'nın Hamburg şehrinden başladığını ifade ederek, "Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye geldik ve oradan da Gürcistan'a geçtik. Van ve dün Şanlıurfaya  bugünde Harran ilçesine geldik. Yarın Şanlıurfa'da düzenlenecek olan Göbeklitepeetkinliklerine katılacağız. Programımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde son bulacaktır" dedi."

Şanlıurfa'da ki etkinlikleri kapsamında konuşan Serin,Terörün milleti olmaz" Dışişleri Bakanlığı Avrupa BirliğiBaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından desteklendiğini ifade eden Serin, "Gelen yabancılara Türkiye'yi anlatmanın en güzel yolu, saha çalışmalarıdır. Bugün buraya gelen yarışmacılardan yüzde 80'i ilk defa buralara geliyor. Bazı insanların gitmeyin tehlikelidir dedikleri yerlere yabancıları getirmek çok güzel bir şey. Bu anlamda Türkiye'deki ve dünyadaki insanlar görecekler ki Türkiye'nin her tarafına gidilebiliyor. Terörün milleti olmaz, ülkesi de olmaz. Güvenlik noktasında nerede neyin ne zaman olacağı belli olmaz ama yaşamaya da devam etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Bugün tarihi Harran ilçesine gelen ünlü Ralliciler Harran ilçe Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, gelen heyet ile ilgilendi ve Harran kümbet evlerinin önünde fotoğraf çektirdi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2019, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195