Title of a News Article

Sabah namazını Dergah'ta kıldı. ..

.

Sabah namazını Dergah'ta kıldı. ..
banner206
 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Muhacirlere ensar olmak imanın en güzel alametlerindendir” dedi.
Dün Şanlıurfa'ya ve bazı temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez, bu sabah Şanlıurfa Dergah Camii’nde  sabah namazını kaldırdı ve hutbesinde verdi. Görmez 
Suriye’den gelen misafirlere ev sahipliği yaptıkları için Şanlıurfalıları tebrik eden Görmez, “İyilik aynı zamanda muhacirlere ensar olmaktır. Ne mutlu sizlere, Suriye’den gelen muhacirlere ensar oldunuz. Ensar sevgisi imandandır. Muhacirlere ensar olmak imanın en güzel alametlerindendir” dedi. Ülkede biriktirilen iyiliğin tüm coğrafyaya taşınması gerektiğini vurgulayan Başkan Görmez, “Yüce Allah, Müslüman kardeşlerimize barış taşımayı, barışı egemen kılmayı, selam ile İslam’ı, tevhid ile vahdeti birleştirmeyi bizlere nasip ve müyesser eylesin” dedi.

PEYGAMBERİMİZİN MİRASINA SAHİP ÇIKAMADIK

Şanlıurfa’da düzenlenen “Kur’an Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısı”nda da konuşan Görmez, Güneydoğu’da yaşanan olaylar nedeniyle bölgede görev yapan din görevlileriyle bir araya gelerek istişarede bulunduklarını söyledi. Görmez, ırkçılığın, insanlığın ortadan kaldırmakta en çok zorlandığı köklü ideolojilerden biri olduğuna işaret etti. Söz konusu ideolojinin, Peygamberimiz tarafından ortadan kaldırıldığını dile getiren Görmez, “Müslümanlar olarak Peygamberimizin bu mirasına sahip çıkamadık” ifadesini kullandı. Görmez, sayıları 7 bini aşan din görevlisi hanımefendinin varlığının Diyanet’e büyük güç kattığını da ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195