Title of a News Article

Sabır diledi...

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ve eşleri Sevgi Kurtulmuş Hanımefendi, tarihi Eyyüb Nebi makamını ziyaret etti. Eyyüb Nebi makamını ziyaretinde Sayın Kurtulmuş’a Kaymakamımız Sayın Ömer Çimşit, Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Aladdin Milli, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyupöğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Halef Kete, Arslan Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Onurcan ve Eyyüb Nebi Eski Belde Belediye Başkanı Mustafa Çiftçi eşlik etti.

Sabır diledi...
banner206

 Hz Eyyüb, Hz Elyesa Peygamberler ile Hz Eyyüb’ün eşi Hz Rahime’nin türbelerini ziyaret eden Sayın Kurtulmuş ve beraberindeki heyet burada dua etti. Ardından Sabır Taşı makamını ziyaret eden Sayın Kurtulmuş, yöre halkının şifa verdiğini inanılan sabır taşına şifa niyetine sırtını dayadı. Hz Eyyüb Peygamber Camisinde namaz kılan Sayın Kurtulmuş Hz Eyyüb ve Hz Elyesa Peygamberlerin Kuran-ı Kerim’de ismi geçen ve Müslümanlarca çok değerli kabul edilen iki peygamber olduğunu belirterek: “Ziyaret ettiğimiz alan Türkiye açısından önemli bir inanç merkezi.

Burada Eyyüb Peygamber ve Hz Elyesa Peygamberler medfun. Cenabı Allah’ın ayeti kerimede “Onları âlemlere üstün kıldık” dediği ve isimlerini zikrettiği iki peygamberin burada defnedildiği çok büyük bir mekan. Şanlıurfa ve Viranşehir için son derece önemli. Birçok vatandaşımız burayı ziyaret ediyor. Eyyüb Nebi Peygamberin ziyaretgah; Şanlıurfa, Mardin ve bu çevrenin önemli inanç merkezlerinden olacaktır.

Biz her birisinin maneviyatından yardım diliyoruz. Her birisini Cenabı Allah’ın seçtiği, kendisine yakın kıldığı ve aziz kıldığı kullarına bu topraklarda sahip olmaktan dolayı da büyük bir şeref duyuyoruz. Burada gelip bu büyük zatların kabirlerini ziyaret etmek ve onların hatıralarını hatırlamak bizim için fevkalade önemlidir. Cenabı Allah Onların sabrının gücünden kuvvetinden nasipdar eylesin” dedi.

 
                
Eyyüb Nebi Mahallesi’deki türbe makamlar hakkında Kaymakamımız Sayın Ömer Çimşit’e bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş ziyaretin ardından Eyyüb Nebi’den ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142