Title of a News Article

Şahin'den ağır eleştiri...

Şahin'den ağır eleştiri...
banner206
 Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, konunun farklı mecralara çekilmeden, asıl amaç Göbeklitepe’nin daha çok tanıtımı, gelecek olan turistlere kentin alt yapısını hazır hale getirilerek turizmden hak ettiğini alması olmalı dedi.

Şanlıurfa’da bulunan, insanlığın ortak eseri Göbeklitepe’nin sadece Şanlıurfa’yı değil bölge illerini de heyecanlandırdığını belirten Şahin, “önemli olan bunu en iyi şekilde fırsata dönüştürmek ve kazanımı en iyi şekilde elde etmektir. Göbeklitepe buradan taşınacak değil, buraya gelen turist, doğal olarak bölge illerinin tarihi yapılarını da görmek isteyecektir” diye konuştu.

Gaziantep’in 4 milyon turist aldığını hatırlatan Şahin, “ Şanlıurfa 2 milyon turist gelecek diye neredeyse yerinde duramaz oldu, herkeste bir heyecan var, ama bizim hedefimizden çok daha fazlası yanı başımızda komşumuzda şuan gerçekleşiyor, bunun nedenini sormak gerekiyor. Bugün Şanlıurfa elinde bulundurduğu turizm potansiyeli ile bölgenin ve ülkenin önde gelen ili olmasına rağmen turistlerin bu şehri tercih etmemesinin nedenini sormak gerekir” dedi.

Göbeklitepe Şanlıurfa’nındır, Şanlıurfa’nın kalacak şeklinde sosyal medyada paylaşımların yaşandığına da dikkat çeken Şahin, “ bunlarla uğraşacağımıza, turistleri buraya getirecek uçak seferlerinin arttırılmasını, hatta yurtdışı direk seferlerini getirmeye çaba gösterilmeli, turistlerin gezecekleri yerlerde, denetim ve eğitimlere başlanması gerekir, öyle görünüyor ki dün olduğu gibi, Göbeklitepe yılında da sınıfta kalacağız” diye sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195