Title of a News Article

 Şehit ve gazi aileleri yemekte buluştu

 Şehit ve gazi aileleri yemekte buluştu
banner206

Siverek Belediyesi ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü anısına şehit ve gazi aileleri onuruna akşam yemeği verildi.

Tarihi Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelen aileleri, merkez çalışanları ve yöneticiler karşıladı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerinin Afrin'de bir zafer kazandığını söyledi.

Şehit ailelerine minnettar olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Resul Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Sizlere minnettarlığımızı ne kadar ifade etsek de azdır, inanın buna kelimeler yetersiz kalır. Bu vesileyle bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum, yad ediyorum. Gazilerimize hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum, afiyetler diliyorum. Bu coğrafya zor bir coğrafyadır, hep zor olmuştu, bundan sonra da zor olacaktır. Malumunuz bugünlerde yine askerlerimiz sınırımızın hemen yanı başında, hemen ötesinde çok çetin bir mücadele yürütüyor. Rabbim kendilerinin yardımcısı olsun ama bu vatanı bu millet hiçbir zaman sahipsiz bırakmadı, bırakmayacaktır ve o birilerinin arzulanmış olduğu kötü emellerine de asla izin vermeyecektir."

Şehitlik makamının İslam dinindeki önemine vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Şehitliğin dinimizde yeri bambaşkadır, bunu elbette sizlere ben anlatacak değilim ki siz benden daha iyi biliyorsunuz. Sizler şehitlerimizin yakınları olarak her zaman bizlere emanetsiniz. Biz her daim ama her şartta sizlerin emrinizdeyiz, hizmetinizdeyiz. Kapılarımız da gönüllerimizde hep sizlere açıktı, bundan sonra da her zaman açık olacak. Lütfen en küçük bir sıkıntıda geliniz, kapılarımızı çalınız. Bizlere bu anlamda bir görev düşüyorsa seve seve ifa etmeye hazırız. Başta şehitlerimizin kıymetli yavruları olmak üzere lütfen onlara iyi bakınız, bize de bu anlamda yine bizlere düşen bir görev varsa mutlaka haberimiz olsun. Çünkü onlar şehitlerimizin bizlere emanetleridir. Bu devlet kurum ve kuruluşları ile her daim sizlerin hizmetindedir." diye konuştu.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: " 18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, şehit ve gazi birimi tarafından şehit ve gazi ailelerine yemek verildi. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz. Müdürlük olarak her zaman olduğu gibi şehit yakınlarımızın yanında, gazilerimizin her daim destekçisiyiz."

Konuşmaların ardından Başkan Resul Yılmaz, şehit ailelerinin bulunduğu masaları dolaşarak bir süre sohbet etti.

Şehit çocuklarıyla yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, ailelerin taleplerini dinledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195