Title of a News Article

Siverek'te 15 Temmuz coşkuyla kutlandı

Siverek'te 15 Temmuz coşkuyla kutlandı
banner206
 emmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri
Siverek ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğine katılan vatandaşlar, nöbet alanını doldurdu. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Bu millet ruhunu 1 dolara satanlara teslim olmamıştır" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılında, Siverek'te vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Program okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilçe müftüsü Burhan Barut'un dua etmesinin ardından Peçeli Bülbül, Grup Özlem ve sanatçı Muzaffer Gürler'in ilahi konseriyle devam etti.

Siverek'teki STK'ların ortak basın açıklamasının ardından programda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı, hain darbe girişimi gecesi Ankara'da yaşadıklarını anlattı. Fettahlı, "Bu milleti ne FETÖ, ne PKK ne de PYD/YPG bölebilir" dedi.

İşgal girişimi televizyonlardan öğrendiklerini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, "15 Temmuz'da uçakların, jetlerin uçtuğu bombaladığı bir millet korku gözetmeksizin cesurca ve vatanımın emrindeyim, ben vatanımı korumak mecburiyetindeyim, bu toprakları kimseye, dış güçlere, FETÖ terör örgütüne, başka terör örgütlerine yedirmemek adına, byük bir direniş ortaya konuldu. Bedenlerini darbe girişimine siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum" dedi.

Devletin ve milletin 15 Temmuz gecesi büyük bir saldırıya ve ihanete maruz kaldığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, "Türk milleti adına karar veren yargı, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında ilk dakikadan itibaren safını milletten ve milli iradeden yana tavır alarak bu hain darbeye en büyük darbeyi sizlerle birlikte Türk yargısı indirmiştir" dedi.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Resul Yılmaz, gecenin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olduğunu hatırlatarak, "Geçen yıl bugün bu saatlerde hepimiz meydanlarda idik. Ben 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu aziz milletin istiklali, istikbali ve istikrarı için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

-"Kendilerini 1 dolara satan ihanet şebekesi bunlar"

"Başta vücutlarını, iradelerini, akıllarını, ruhlarını şeytana teslim etmiş ve 1 dolara satmış olan bir ihanet şebekesiyle karşı karşıya kaldık" diye konuşan Başkan Yılmaz, "Bu ihanet şebekesinin hesaba katmadığı bazı şeyler vardı. Bunlar zannettiler ki geçmişteki darbeler gibi milleti tekrar hizaya sokacaklar ve her istediklerini yapabilecekler. Hesaba katmadıkları bazı şeyler vardı, en başta hiç şüphesiz o kötü niyetli insanların birer hesapları olduğu gibi Yüce Rabbimizin de bir hesabı vardı. Bizim inancımıza göre en büyük hesap kurucu hiç şüphesiz Rabbimizdir. Yine hesaba katmadıkları bir başka güç vardı, oda her daim değerli Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi milletin gücünü hesaba katmadılar ve bu güç öyle bir güçtür ki hiç çekinmeden gözünü kırpmadan tankların altına yatan bir güçtür. Bu güç Allah'a şükürler olsun ki meydanları liderlerimizin çağrıları doğrultusunda doldurdular ve bu aziz milletin imanı, feraseti, basireti ve cesareti hiç şüphesiz F-16'lara, helikopterlere, tanklara, toplara ve tüfeklere galip gelmiştir. Bundan sonra da bu tür alçaklara karşı inşallah galip gelecektir" diye konuştu.

FETÖ çetesinin din ve inanç kisvesi altında milletin değer yargılarını kullanarak kendilerini çok iyi gizlediklerini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: "Bunlar, adeta milletimizin kılcal damarlarına kadar sokuldular ki aslında bunların ihanetinin ilk işaretlerini görmüştük. 10 Şubat'ta MİT Başkanı ifadeye çağrıldığında aslında bunun normal olmadığını hepimiz fark etmiştik. Peşinden 17/25 Aralık alçak yargı darbe girişimini de bu millet gördü, buna şahitlik etti. Artık hiç birimiz milletimizin parasıyla satın alınan, emanet olarak teslim edilen, Peygamber ocağı olarak bildiğimiz ve kişiliklerini, üniformalarını, milletin silahlarını, tanklarını, toplarını, uçaklarını, 1 dolar gibi aşağılıktan da aşağı insanlar olabileceklerine satacaklarına ihtimal vermemiştik. en büyük yanılgımız sanırım bu oldu. Aslında biz bunların ağa babalarını da tanıyoruz, bunların başta ABD olmak üzere İsrail'in, Almanya'nın ve batılı emperyalist güçlerin taşeronluklarını yaptıklarını da çok iyi biliyoruz. Zaten bu hanin darbe girişiminin temel nedeni ülkemizi başta Ortadoğu bataklığına çekmek daha sonra Mısır'da sahneye koydukları oyun gibi Cezayir'de yaptıkları gibi Libya'da oynadıkları oyun gibi yanı başımızda Suriye'de oynadıkları oyun gibi ülkemizi de bu oyunun bir parçası haline getirip, önce 15 Temmuz'da ülkemizi bu hain güçlerle birlikte bu alçaklar maalesef işgal hareketine giriştiler, peşinden devletimizi, ülkemizi, vatanımızı böleceklerdi. Şükürler olsun ki bu aziz millet vatanını, bayrağını her şeyden üstün tuttu. Bütün değer yargılarına sahip çıktı ve bu alçaklara dur demesini çok iyi bildi, iş 15 Temmuz destanını hep birlikte yazdık."

15 Temmuz destanının dünyada bir örneğinin daha olmadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz demek yeniden diriliş ve direniş demektir. Bizlerde darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren devletimizin değerli temsilcileri ve halkımızla birlikte meydanlara indik ve hain darbe girişimine Siverek'ten, İstanbul'a, Ankara'ya, Avrupa'ya ve Pensilvanya'ya ders verdik. 15 Temmuz demek aslında milli ve yerli bir güç demektir. Bu hain darbe girişimi milletimizin tekrar kendine gelmesi ve milletimizin dirilişine, direnişine vesile oldu. Bundan sonra da inşallah milletimizin bu haklı direnişi ve dirilişi devam edecektir."

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren tüm kesimlerin üstüne düşeni yaptığını belirten Yılmaz, meydanlarda olan herkese teşekkür ederek, "Şükranlarımızın, teşekkürlerimizin en büyüğünü hiç şüphesiz aziz şehitlerimize göndermek gerekiyor, onların ailelerine göndermek gerekiyor. Ben bu vesileyle bir kez daha canlarını ortaya koyan, canlarını bu aziz millet için gözünü kırpmadan feda eden başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Unutmamamız gereken aziz gazilerimiz var, daha bir kısmı hastanelerde tedavi görüyor, Rabbim Şafii sıfatıyla onlara şifa nasip etsin, bir an önce sağlıklarına kavuşmayı nasip etsin, onlarda fedakarca bir cesaret sergileyip tankların önüne yattılar, yaralandılar ama pes etmediler. Onlara da sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un büyük bir destan olduğunu ifade eden Kaymakam Metin Demirel, şu sözleri kullandı: "15 Temmuz Milli Mücadeleden bu yana milletin kuvvetini ve gücünü tekrar gösterdiği günlerden bir gündür. Topyekun dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı olmadan tek bayrak, tek devlet, tek vatan ve tek millet ilkelerinde toplanan insanların bir işgale karşı sonuna kadar direnişini temsil eden bir gündür." 

Program, konuşmaların ardından ilahi sanatçılarının seslendiği ilahiler ve salavatlarla sürerken, çocuklar 15 Temmuz anısına şiirler okudu. Siverek Belediyesince nöbet alanında toplanan vatandaşlara yapılan ikramlarla devam eden programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak ekranlara getirildi.

Anma programı sabah namazının kılınmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195