Title of a News Article

Siyasetçileri buluşturan çiğerci...

özel haber

Siyasetçileri buluşturan çiğerci...
banner206

Ankara'da faaliyete giren Dedecan ocakbaşının açılışı Siyaset,iş ve Bürokratları bir araya getirdi. Şanlıurfa'lı genç girişimci ve işletmeci Mustafa Dedecab, Ankara Çukurambarda faaliyete koyduğu Dedecan ocakbaşının resmi açılışı yapıldı.

Şanlıurfa mutfağında ön plana çıkan ve Türkiye'deki bir çok şubesi ile adından sıkca söz ettiren Dedecan Ocakbaşı'nın Ankara'daki şubesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıFaruk Çelik eski İç işleri Bakanı A.Kadir Aksu, Vali İzzetin Küçük, Şanlıurfa eski Valisi Şehabettin Harput, Milletvekili Seydi Eyyüpğlu, 20.Zırhlı tugay eski Komutanı Tuğ.Gen.Salih Güloğlu, eski il Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Harran Üniversitesi Rektör adayı Prof.Dr. Abdullah Ekinci,de katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde bir çok davetlinin yanı sıra Ankara'da bununa Şanlıurfalılar açılış dolayısıyla bir araya geldi.

Açılış töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfamutfağının bir örneğinin Ankara'da açılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.10 yıl önceki Şanlıurfa'nın bulunmadığının ardık çok farklı bir Şanlıurfa'nın bulunduğunu vurgulayan Bakan Çelik, Şanlıurfa'nın geliştiğini ve kalkındığını söyledi.

Bugün burada Şanlıurfa'nın yalnız bir özelliğinin, mutfak özelliğinin açılışının yapıldığına dikkat çeken Bakan Çelik, "Oysa Şanlıurfa çok yakın bir gelecekte, kısa vade içerisindeKonya'nın, Kayseri'nin gelişmiş olduğu düzeye doğru hızla yaklaşıyor" dedi.

Bakan Çelik, herkesin Şanlıurfa'yı görmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bir Şanlıurfa kadarŞanlıurfa'nın dışında Urfalılar var. Hepimiz Şanlıurfa'nın değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün Şanlıurfa'nın mutfağını Ankara'ya taşıyan, bu lezzeti Ankara'ya taşıyan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum" diye konuştu.Dedecan Lokantalar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dedecan ise yaptığı konuşmada, Şanlıurfa mutfağını Ankara'ya taşımaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şube açılışlarına devam edeceklerini kaydetti.

 

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi. Bakan Çelik ve davetliler açılışın gerçekleştirilmesinin ardından Şanlıurfa yöresine ait müzik eşliğinde, Şanlıurfa mutfağının tadına baktı

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195