Title of a News Article

Tarihi Kentler Birliği Başkanı oldu

Tarihi Kentler Birliği Başkanı oldu
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tarihi Kentler Birliği'nin bugün yapılan seçiminde 'Birlik Başkanı' görevine seçildi.

Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün TKB meclis üyelerinin katılımı ile İstanbul'daki Kabataş Vakfı Kabataş Erkek Lisesi Hamdi Saver Konferans Salonunda gerçekleşti.

 

 

Tarihi Kentler Birliği'nin Başkanı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın bu görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesinin ardından bugün gerçekleştirilen genel kurulda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yapılan oylama neticesinde Tarihi Kentler Birliği'nin yeni Birlik Başkanı oldu. 

'TARİHİ VE KÜLTÜRÜ KORUYAN BİR BİRLİĞİN BAŞKANI OLMAK GURUR VERİCİ' 
Düzenlenen seçimin ardından gerçekleştirilen görev tebliği ile ilgili  burada açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, "Tarihi Kentler Birliği gibi kendine geçmişi, tarihi, kültürü dolayısıyla insanı insan yapan değerleri sahiplenen koruyan ve geleceğe aktaran bir birliğin başkanı olmak benim için gerçekten çok büyük bir onur kaynağıdır" dedi.

Çiftçi açıklamasının devamında, "Birlik yönetiminde bulunan başkan yardımcılarına, divan üyelerine, encümen ve komisyonda görev alan arkadaşlara, beni bu göreve layık gören meclis üyelerimiz ile Tarihi Kentler Birliği Danışma Kuruluna, Türkiye’de tarihi miras korumacılığını yerelden uluslararası boyutlara taşıyan belediyelerimizin yöneticilerine, çalışanlarına ve katkı sağlayan herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Çok önemli bir görevi tevdi ettiğinizi biliyorum.  Allah'ın izni ile Türkiye'mizi  Tarihi ve kültürel anlamda tanıtmak ve geliştirmek için bir çok önemli çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Bu kutlu görevde desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığımızı yapan 2000 yılında kuran Erdoğan başkanımızla başlayan bu yolculukta gerek görev alan, gerekse kentlerimizi hem bu birliği kurumsallaştıran ve şu an Çevre ve Şehircilik Bakanı olan çok değerli Mehmet Özhaseki Başkanımıza, aynı şekilde tarih ve kültürü kentlerimizde yaşatan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bilgi birikimleriyle aramızda bulunan, yaşatılması ve geleceğimize miras olarak taşınmasına vesilen olan başkanlarımıza teşekkür ederek, onların gösterdiği hedefler doğrultusunda hep birlikte gideceğimizi söylüyorum son olarak görevini devir almış olduğum Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Başkanımıza teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

Öte yandan Başkan Nihat Çiftçi, kendisini aday olarak gösteren Türkiye Tarihi Kentler Birliği Meclis Üyeleri olan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve diğer meclis üyelerine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195