Title of a News Article

Tedbirler alınmaya devam ediyor...

Tedbirler alınmaya devam ediyor...
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2019 Göbeklitepe yılı için tedbirler alınmaya devam ediyor. Şanlıurfa'nın ev sahipliği yaptığı dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe'nin ziyaretçileri akın akın gelmeye başladı.

Göbeklitepe'yi görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Tarihi Şanlıurfa'da, alınan tedbirlerden birisi de konaklama mekanları. Otellerin günler öncesinde dolması, gelecek olan misafirlerin yer sorunu yaşaması adına alınan tedbirler noktasında butik otel tarzındaki tarihi hayatlı evler gibi mekanlar restore edilerek hizmete kazandırılıyor. 

Çalışmaların süratle devam ettiğini dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında şunları ifade etti;

"Çarşılarımızı, hanları, tarihi sokakları, türbeleri, camileri restore ettik. Ayrıca, Şanlıurfa'da hayatlı ev olarak bilinen tarihi evlerin restorasyonunu yapıyoruz. Bunlara güzel fonksiyonlar da yüklendi. Sur içinde kalan tarihi evleri, sokaklarıyla birlikte yapılan koruma planı çerçevesinde butik otel olarak kullanılabilecek şekilde düzenledik. Şanlıurfa'nın geleceğini gördüğümüz için, onlara bu fonksiyonları yükledik. Dolayısıyla Şanlıurfa artık geleceğe doğru yürüyor, artık büyük oranda turist ağırlamayı hedefliyoruz. Bu mekanlar dışarıdan gelen insanların rahatça gezebileceği, tarihi mimarinin, kültürün, sanatın, yaşamın izlerini görebileceği mekanlardır. Restorasyonun artından butik otele dönüştürülecek tarihi evlerin konaklama ihtiyacına katkı sunmasını amaçlıyoruz. Yakın zamanda da 4 evin restorasyonu bitti. Şu anda 11 evin restorasyonu yapılıyor, çok kısa bir sürede tamamlayacağız ve çalışmalar program çerçevesinde devam ediyor. Buradaki hedefimiz tarihi sur içindeki tüm yerleri tamamlamak."

Son olarak kentin turizmde daha iyi yerlere gelmesi için tüm paydaşların ortak hareket etmesinin önemine değinen Nihat Çiftçi, belediye öncülüğünde ilgili kurumlarla birlikte Şanlıurfa Tanıtım A.Ş'yi kurduklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2019, 12:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan
Hakan - 5 yıl Önce

Merkez de yol birakmadin hizmet vermedin..trambusler noldu diye soran yok..gerekli onlem almis mis...mahvettin urfayo

urfalı63
urfalı63 - 5 yıl Önce

urfalı yönetilerden birşey çıkmaz helal olsun antebe

büyük başkan
büyük başkan - 5 yıl Önce

gelen gideni aratır , yolun açık olsun başkan

SIRADAKİ HABER

banner195