Title of a News Article

TES-İŞ'ten 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

TES-İŞ Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Erol Düzme, Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

TES-İŞ'ten 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI
banner206

TES-İŞ Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Erol Düzme, Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk Milleti’nin yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiştir.

Dünya, Çanakkale'de Türk Milletinin kahramanlığına, cesaretine, onurlu direnişine tanıklık etmiştir. Çanakkale Savaşları aynı zamanda, donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağını göstermiştir.

18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları düş kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Türk askerinin elindeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır.

Türk Milletinin çok sayıda şehit vermesine karşın, Çanakkale'de gösterdiği üstün başarı, millet olma bilincinin güçlendirmiştir. Yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale'de ortak bir anlayışla hareket etmişler, atalarımızın emaneti vatan toprakları uğruna seve seve şehit olmuşlardır.

Çanakkale Savaşlarının Türk tarihi yönünden en önemli sonuçlarından biri de, Mustafa Kemal Atatürk’ü tarih sahnesine çıkarması olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehası ve üstün komutanlık yeteneğiyle kara savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır. Çanakkale’nin ardından Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesi de, azim, inanç, kararlılık ve kahramanlıkla nihai hedefine ulaşmıştır.

Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli-isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız en değerli varlığımızdır. Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından değerli bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195