Title of a News Article

Tıp Bayramı HRÜ'de coşkuyla kutlandı

Tıp Bayramı HRÜ'de coşkuyla kutlandı
banner206
 Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı. 
Burada yaptığı konuşmada tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Vali Tuna; yaklaşan 18 Mart Çanakkale Zaferini hatırlatarak: “İki yıl boyunca mezun veremeyen Tıbbiyeler var. Onları unutmamız mümkün değil. Çanakkale’de şehit olan Tıbbiyelileri de rahmetle anıyoruz” diyerek konuşmasına başladı. 

Sağlık çalışanlarının çok önemli bir mesleği icra ettiğini belirterek konuşmasını sürdüren Vali tuna: “Bizim medeniyetimiz devleti yaşatmak için insanı yaşatmanın gerektiğine inanan bir medeniyet. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Sizler de bu şiarla kendinizi bu mesleğe adamış insanlar olarak insanımıza hizmet ediyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Yeni neslin kariyer tercihinde Tıp alanının hala ön sıralarda geldiğini ifade eden Vali Tuna: “Bu tercihin Tıbbiyeliler için gurur duyulacak bir şey. Çünkü toplumda saygınlık bakımından hekimlerin çok ayrı bir yeri var. Doğrudan insanların sağlığına dokunan bir meslek. Sizleri bu yüzden başımızın tacı olarak görüyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Yaralarımızı sararak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye üzerinde oyunlar kuranların oyunları tutmayacaktır. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü bozamayacaklar. Bizim çektiğimiz sıkıntıları çocuklarımız çekmeyecek. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Bu duygularla 14 Mart Tıp Bayramının tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum. Aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” dedi. 

Programda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Tıp Fakültesi Bölüm Başkanları, doktorlar ve hastane çalışanları eşlik etti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142