Title of a News Article

Tüm İlçelere Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) arasında, Suruç ilçesinde yapılacak kütüphane binasına yüzde 50 yapım desteği verilmesine yönelik protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin huzurunda gerçekleştirilen protokole, YİKOB adına Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Bakanlığı adına İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan imza attı.

Şanlıurfa’daki kamu yatırımlarında en büyük önceliği eğitime verdiklerini ve bu amaçla geçen yıl 393 okulun yapımını tamamladıklarını hatırlatan Vali Abdullah Erin, İl Halk Kütüphanesi, Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi ve Köprü Kütüphanenin hizmete açılmasının ardından, tüm ilçelere modern kütüphaneler kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

İmzalanan protokol gereği, Suruç ilçesinde mülkiyeti Şanlıurfa Valiliğine tahsisli bulunan arsa üzerine yapılacak kütüphane binası için, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 Yatırım Programında yer alan “Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi” kapsamında, yapım bedelinin yüzde 50’sine kadar ödenek tahsis edilecek.

Tüm İlçelere Modern Kütüphaneler Yapılacak

Yeni kütüphanelerin, klasik kütüphanelerden farklı şekilde sosyal donatılara ve teknolojik imkânlara sahip olarak kurulduğunu dile getiren Vali Erin, imzalanan protokolle Suruç’a kazandırılacak yeni kütüphanenin hayırlı olmasını dileyerek, katkı ve desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.

Vali Erin, ilçelere kütüphane kazandırmak için yaptıkları çalışmalar kapsamında, Birecik Kütüphanesini beş katlı bir binaya taşıdıklarını, Halfeti Kütüphanesi için güzel bir yerin belirlendiğini ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi. Ceylanpınar’da şimdiye kadar kütüphane olmadığını ve yeni açtıklarını kaydeden Vali Erin, Hilvan’da Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen çalışma ile inşa edilen kütüphanenin, yüzde 50 oranında tamamlandığını belirtti. Siverek için de Siverek Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Vali Erin, “İnşallah Siverek ilçemize de iki katlı ve 1500 metrekareden oluşan modern bir kütüphane kazandıracağız.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195