Title of a News Article

Üç Kardeş şehirin buluştuğu gece (video)

 İstanbul dün akşam 3 kardeş şehrin muhteşem gecesine ev sahipliği yaptı.

Tarihi kader birliği olan Kerkük, Elazığ ve Şanlıurfa'nın kültürü sanatı dün gece Reşit Rey konferans salonunda binlerce kişinin katılımıyla bir kez daha yaşatıldı. Şanlıurfa Vakfı istanbul şanlıurfalılar Derneği, Elazığ Federasyonu ve Kerkük Vakfı ,tarafından ortaklaşa düzenlenen türküler ve oyunlarla konulu Elazığ ,Kerkük, Şanlıurfa gecesinde üç şehrin ortak mirası olan türküler ve halk oyunları sergilendi.

Elazığ Federasyonu Başkanı Faik İçmeli, Kerkük vakfı Başkanı Erşad Gürbüzler, ve İstanbul Şanlurfalılar Dernek Başkanı Av. Müslüm Kayacan gecenin anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından muhteşem geceye ses ve saz sanatçıları duyumsuz bir sunum yaptılar.


Geceye  Parti İstanbul milletvekili ve teşkilat İşleri Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ,Şanlıurfa Milletvekili Mahmut kaçar  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi vekili Nihat Kılıç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Ugur Büyukhatipoglu , Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ,Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ,Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ,Şanlıurfa valisi danışmanı Reşat uzun Şanlıurfa'dan çok sayıda STK temsilcisi ,Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Elazığlı ve Kerküklü çok sayıda tanımış Sima ve yaklaşık 3000 kişi 3 Kadim şehrin muhteşem gecesine tanıklık ettiler. Elazığ türküleri ile başlayan Kerkük hoyratları ile devam eden ve Şanlı Urfa hoyratları ile halk oyunları ile gösterilir muhteşem gösteri ayakta alkışlandı .gecenin ardından aralarında Urfalı sanatçı Mehmet Özbek ,Münevver Özdemir ,Halil altıngöz, bakır Karadağlı gibi sanatçıları da ödüller verildi. şanlıurfalılar dernek başkanı Müslüm Kayacan yaptığı açıklamada üç Kadim şehrin kültür ve sanatını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi gece yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür ederim Kayacan istanbul'da yaşayan Urfalılar Elazığlılar ve kerküklülerin kardeşi Bir araya gelip bir kez daha kardeşliği  tescillendi.  bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz muhtemelen gelecek yıl yine yapacağız dedi.


Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2017, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfali
Urfali - 6 yıl Önce

Yine urfalılar bir şehrin gölgesine bir program
Yaptı kosova 2 milyonluk şehir kendi-başına bir program yapamadı yarınufusuna esir şehir bize öptük deneyi olar kendilerini on plana çıkardı
Yapacak birşey yok bir türlü kabugumuzu kıramıyoruz bir türlü kendi kendinede yeterek program yapamiyoruz

SIRADAKİ HABER

banner195