Title of a News Article

Unutulmayacak bir düğün...

HABER: ALİ PALA

HABERİN GALERİSİ
Muhteşem bir düğün...

Muhteşem bir düğün...

Şanlıurfa’da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen düğünde yine dolarlar havada uçuştu. Suruç ve Akçakale ilçelerinin tanınmış ve saygın ailelerinden Öncel ve Başak Ailelerinin çocukları Fuat Necati Öncel ve Hülya Başak, yapılan muhteşem düğün töreni ile dünya evine girdi.

İş Adamı İbrahim Öncel’in oğlu, Ağabeyi İş Adamı Halil Öncel’in kardeşi olan Genç Damat Mühendis Fuat Necati Öncel (27) ile AK Parti Akçakale İlçe Başkanı Hikmet Başak’ın kızı olan Hülya Başak’ın dünya evine girdiği ve renkli görüntülerin yaşandığı geceye çok sayıda siyasetçi ve bürokrat katıldı.

Şehitlik Çamlık Düğün Salonunda düzenlenen düğün törenine; AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Kızılelma, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, 23. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Eski Köy Hizmetleri Bölge Müdür Yardımcısı Osman Yüksel, Dr. Feridun Öncel ve 2 bine yakın Öncel ile Başak Ailelerinin dost ve akrabaları katıldı.

Akşam saatlerinde başlayan düğün töreni Genç çiftin salona gelmesiyle başladı. Lüks bir arabayla salona gelen Damat Fuat Necati Öncel ve Gelin Hülya Başak, meşale ve konfetilerle karşılandı.

Bol şahitli nikah

Damat Fuat Necati Öncel ve Gelin Hülya Başak’ın düğün töreninde nikah merasimleri de yapıldı. Genç çiftin nikah töreninde, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan’ın yanı sıra toplamda 12 kişi bu ağna şahitlik etti. Kıyılan nikahın ardından çift, piste çıkarak ilk danslarını gerçekleştirdiler. Öncel ve Başak çiftinin kirveliğini ise Av. Hasan Suyun yaptı.

Gecede dolarlar havada uçuştu

Nikah törenin ardından ilk dans için sahneye çıkan Çifte dolar atma yarışı başladı. Düğün törenine gelen çok sayıda misafir, yanlarında getirdikleri dolar banknotları ceplerinden çıkararak gelin ve damadın üzerine saçmaya başladılar. Yere saçılan dolarlar, görevliler tarafından yerden avuçlanarak toplandı. Toplanılan dolarlar, getirilen bavul içerisine saklandı.

Gece geç saatlere kadar süren düğün töreninde Kürtçe ve Türkçe türküler eşliğinde halaylar çekildi. Çekilen halaylarda da dolarlar saçıldı. Özellikle Gelin ve Damadın üzerine saçılan dolarlar, görevlilere zor anlar yaşattı.

10 katlı düğün pastası kestiler

Gelin ve Damat için özel bir pasta yapımı sipariş edildi. Düğünden birkaç gün önce hazırlanmaya başlanılan 10 katlı yaş pastası, yaklaşık 10 kişi tarafından salona getirilebildi. Pistin ortasında Damat Fuat Necati Öncel ve Gelin Hülya Başak tarafından büyük bir bıçakla kesilen yaş pastayı ilk tadanlarda kendileri oldu. Pasta, daha sonra gelen misafirlere ikram edildi.

Kesilen düğün pastasının ardından düğün kaldığı yerden devam etti. Genç çift tekrar dans etmeye başladı. Misafirlerde yitirdikleri dolarları, Türk Lirası karşılığında görevlilerden satın alarak bir daha havaya saçmaya başladılar.

Gece yarısına kadar ter döken misafirler eğlenme imkanı buldu. Düğün, çifte takılan takıların ardından gece yarısı son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195